Italië treurt om overleden voetbalicoon Gianluca Vialli

Foto: Italië treurt om overleden voetbalicoon Gianluca Vialli

Triest nieuws uit Italië waar voetbalicoon Gianluca Vialli op 58-jarige leeftijd is overleden. De oud-topspits is gestorven aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De Italiaan werd vorig jaar voor de tweede keer getroffen door de slopende ziekte, wat hem nu fataal is geworden.

Vialli is een grote naam in het Italiaanse voetbal en speelde onder meer voor Sampdoria, Juventus en Chelsea. Daarnaast speelde de spits in totaal 59 interlands voor Italië. Vialli maakte onder meer onderdeel uit van het Juventus-team dat in 1996 ten koste van Ajax de Champions League wist te winnen.

Vialli wist zowel met Sampdoria als Juventus kampioen van Italië te worden. Na zijn succesvolle jaren bij De Oude Dame vertrok Vialli naar Chelsea, waar hij zowel als speler en manager actief was. Bij Chelsea won Vialli de FA Cup, League Cup en de Europacup voor Bekerwinnaars. Als international van Italië was Vialli actief op de WK’s in 1986 en 1990 en het EK in 1988.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie