Italiaans gokschandaal krijgt nieuw hoofdstuk

Foto: Italiaans gokschandaal krijgt nieuw hoofdstuk

De Italiaanse media zijn al enkele dagen in de ban van het vermeende gokschandaal dat heeft plaatsgevonden. De naam van Leonardo Bonucci is volgens La Repubblica inmiddels in het onderzoek opgedoken.

Bonucci had contact met Fagioli

Nicolo Fagioli is een van de verdachten. De voetballer moest deze week zijn mobiele telefoon afstaan aan de openbare aanklager van Turijn. Deze vond naar verluidt bewijs dat Fagioli meermaals met Bonucci contact heeft gehad over zijn gokactiviteiten. Er is voorlopig geen bewijs gevonden dat Bonucci zich eveneens schuldig heeft gemaakt aan het vergrijp.

De verdediger van Union Berlin is overigens niet de enige die over dit onderwerp contact heeft onderhouden met Fagioli. De openbare aanklager zou nog meer personen hebben gevonden die dit hebben gedaan. Een van deze mensen zou een lid van de technische staf van Juventus zijn geweest, waarmee de zaak steeds breder wordt.

Ook Nicolò Zaniolo en Sandro Tonali zijn beschuldigd in het gokschandaal. Beide spelers zouden blackjack en poker hebben gespeeld op verschillende illegale websites. Daarnaast zouden ze hebben gewed op voetbalwedstrijden. De Italiaanse nationale ploeg besloot hen daarom vervroegd naar huis te sturen.

Italië in EK-kwalificatie tegen Engeland

Zaterdagavond boekte Italië een eenvoudige overwinning op Malta: het werd 4-0 voor het thuisland. Komende dinsdag wacht het een zeer lastige uitwedstrijd tegen Engeland. Het verschil tussen beide landen is drie punten in het voordeel van Engeland. Oekraïne staat op een gelijk aantal punten als Italië, al moet het laatste land nog wel een wedstrijd inhalen.

Pakt Juventus dit seizoen de landstitel?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, zeker niet
181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie