“In dat geval is het het allerbeste dat Blind weggaat”

Foto: “In dat geval is het het allerbeste dat Blind weggaat”

Het is voor alle partijen de beste oplossing dat Daley Blind deze winter transfervrij vertrekt bij Ajax. Dat stelt Arnold Bruggink, die reageert op het bericht van De Telegraaf dat de Amsterdammers instemmen met het transferverzoek van de geroutineerde verdediger.

“Als je de trainer steunt, en daar kiest Ajax op dit moment duidelijk voor – voor de toekomst met Alfred Schreuder, dan denk ik dat het het allerbeste is dat Daley Blind weggaat”, zegt Bruggink bij het ESPN-programma WK-praat. Onder Schreuder belandde Blind de laatste duels bij Ajax op de bank. Over zijn reserverol was de Amsterdammer zeker niet te spreken. “Dat was ook aan zijn lichaamstaal in de laatste wedstrijden voor de winterstop te zien.”

Tafelgenoot Leo Driessen snapt dat Blind wil vertrekken en stelt de houding van de kampioen op prijs. “Keurig van Ajax dat ze dat verzoek honoreren.” De kans lijkt groot dat Blind naar Royal Antwerp FC vertrekt. Mark van Bommel en Marc Overmars ontvangen de linksback met open armen.

Antwerp

Een goede stap stelt Kees Kwakman. ‘Volgens mij is dat een enorm ambitieuze club, die het goed doet. Hij kent de mensen die daar werken. Hij blijft in beeld bij het Nederlands elftal, wat hij zelf wel wil. Of hij gaat gewoon naar de MLS, even lekker drie of vier jaar genieten.”

Verrast Ajax met de Europa League-winst?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Een grote aderlating voor Ajax?

  • Echt wel
  • Nee, Wijndal is minimaal net zo goed
674+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie