Immobile op 34 competitiedoelpunten, Roma heeft pingels nodig

SS Lazio heeft op zondagavond gehakt gemaakt van zijn tegenstander Hellas Verona. De Romeinen wonnen met maar liefst 1-5 en Ciro Immobile tekende voor zijn 32e, 33e én 34e doelpunt van dit seizoen. Ook AS Roma won, al had de ploeg wel twee penalty’s nodig tegen Fiorentina.

Opvallend genoeg was Lazio in de eerste helft van het duel in Verona helemaal nog niet zo goed. De thuisploeg kwam zelfs op voorsprong: oud-Feyenoorder Sofyan Amrabat schoot een penalty binnen. Toch ging Hellas niet met een voorsprong de rust in, want in de blessuretijd van het eerste bedrijf kreeg ook de club uit Rome een strafschop; Immobile ging achter de bal staan en faalde niet.

In de tweede helft liet Lazio zijn tegenstander werkelijk waar alle hoeken van het veld zien. Een vrije trap van Sergej Milinkovic-Savic raakte een speler van Hellas en belandde prompt in het doel, waarna Joaquin Correa er 1-3 van maakte. Ook hij kreeg daarbij wat hulp.

De slotfase was voor Immobile: eerst scoorde de spits met een schitterend schot in de verre hoek, waarna hij nog een penalty mocht nemen. De Italiaan scoorde en staat nu op 34 competitietreffers.

Scoreverloop: 1-0 (38′) S. Amrabat, 1-1 (45′) C. Immobile, 1-2 (56′) S. Milinkovic-Savic, 1-3 (63′) J. Correa, 1-4 (84′) C. Immobile, 1-5 (90′) C. Immobile

Roma – Fiorentina 2-1

AS Roma maakte geen fout tegen Fiorentina, maar kreeg wel wat hulp van de scheidsrechter van dienst. De 1-0 van de Romeinen viel uit een strafschop, benut door Jordan Veretout, waarna Nikola Milenkovic er in de rust 1-1 van maakte. In de slotfase kreeg Roma echter nóg een penalty, die weer binnengeschoten werd door Veretout. Justin Kluivert bleef negentig minuten lang op de bank zitten.