Ibrahimovic rekent hoogstpersoonlijk af met Internazionale

Zlatan Ibrahimovic is al weer 39 jaar oud, maar hij bewijst dit seizoen in de Serie A eens te meer dat hij nog niet versleten is. Op zaterdagavond was de Zweed de grote man in de derby tussen AC Milan en Internazionale; hij maakte twee doelpunten.

Milan kende een vliegende start in het Giuseppe Meazza en kreeg al vrij vroeg in de wedstrijd een penalty: Aleksandar Kolarov vloerde Ibrahimovic met een domme sliding en de spits nam zelf plaats achter de bal. Zijn strafschop werd gekeerd door Samir Handanovic, maar in de rebound was hij wel trefzeker.

Vervolgens werd het heel erg snel 0-2: Rafael Leão stoomde op aan de linkerkant van het veld en gaf een afgemeten voorzet op Zlatan, die de bal alleen maar binnen hoefde te tikken. Dit liet hij natuurlijk niet na.

Nog voor rust maakte Inter de aansluitingstreffer: Romelu Lukaku tikte binnen. Verder kwamen de Nerazzurri echter niet, in de tweede helft vielen er geen doelpunten. De twee goals van Ibrahimovic betekenen dat hij dit seizoen al weer op vijf treffers in totaal staat. En Milan heeft pas vier wedstrijden gespeeld…

Scoreverloop: 0-1 (13′) Z. Ibrahimovic, 0-2 (16′) Z. Ibrahimovic, 1-2 (29′) R. Lukaku