Ibrahimovic haalt uit naar Argentijnse ploeg: “Geen respect voor”

Foto: Ibrahimovic haalt uit naar Argentijnse ploeg: “Geen respect voor”

Zlatan Ibrahimovic heeft geen goed woord over voor de manier op hoe Argentinië de wereldtitel vierde. De Zweedse spits van AC Milan stoorde zich vooral aan doelman Emiliano Martínez.

Ibrahimovic was woensdagochtend te gast in de show van France Inter. Daar ging het al snel over de WK-finale tussen Frankrijk en de Argentijnen. Kylian Mbappé speelde vier jaar na de winst van de wereldtitel weer een hoofdrol, maar wist dit keer de eindstrijd niet te winnen. “Over Kylian maak ik me geen zorgen. Hij zal in de toekomst vast nog eens wereldkampioen worden”, aldus Ibrahimovic. “Ik maak me meer zorgen over de spelers van Argentinië. We zullen Lionel Messi nu voor altijd herinneren als de beste speler aller tijden, maar zijn ploeggenoten hebben zich erg slecht gedragen. Daar kunnen we geen respect voor hebben.”

“Teken dat je niet nog eens wint”

De Scandinavische aanvaller noemde daarbij geen namen, maar leek duidelijk te hinten naar Martínez. De goalie maakte zich niet bepaald populair in de voetbalwereld, met meerdere provocaties richting tegenstanders. Zo vroeg hij onder meer een minuut stilte voor Mbappé en tijdens festiviteiten bracht hij een babypop mee met het hoofd van de Franse sterspeler erop geplakt. “Voor mij, sprekend als een professionele speler, is dit een teken dat je één keer iets zal winnen, maar dat je niet nog eens zal winnen. Dit is niet hoe je wint”, aldus Ibrahimovic.

De 41-jarige Ibrahimovic speelde zelf dit seizoen nog geen minuut vanwege een slepende knieblessure. De geluiden dat hij bezig is aan zijn laatste maanden als profvoetballer worden recent steeds hardnekkiger.

San Siro

Serie A

29 januari 2023

12:30

AC Milan
Sassuolo
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 29 januari 2023 09:53.

Heb jij een hekel gekregen aan Martínez?

  • Zo echt wel
  • Nee hoor
631+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie