Huntelaar bezorgt Ajax opnieuw zesklapper

Soccernews

[img align=left]uploads/logo eredivisie[/img]Danny Blind heeft zijn gewilde 15 punten uit de afgelopen vijf duels. Thuis tegen Sparta Rotterdam danste Ajax over de Rotterdammers heen. Het werd voor de tweede keer in twee weken een uitslag van zes tegen nul. Tegen RBC was het iet wat geflatteerd, ditmaal was het zeker terecht. Ajax was velen malen beter dan Sparta. De Ajax-doelpunten kwamen op naam van Nourdin Boukhari (2), Klaas-Jan Huntelaar (3) en Thomas Vermaelen.

Ajax begon flitsend aan het duel, want al na 14 minuten stond het al 2-0. Na vijf minuten stiftte Nourdin Boukhari de bal op aangeven van Urby Emanuelsson over doelman Rene Ponk heen. En na veertien minuten was het opnieuw Boukhari die scoorde. Dit maal passeerde hij met een kopbal op aangeven van Thomas Vermaelen de keeper van Sparta.

Nog voor rust stond het 3-0 en wie anders dan Eredivisie-topscorer Klaas Jan Huntelaar scoorde de goal. Op aangeven van Mauro Rosales nam hij de bal in een keer op zijn rechter voet en trof op een fraaie wijze het net.

Na rust werd de score uitgebreid. Nadat Thomas Vermaelen Ajax op 4-0 had gezet was het weer de beurt aan ‘The Hunter’. In zes minuten tijd wist hij de eindstand op het bord te brengen. Zijn tweede van de middag tikte hij op aangeven van uitblinker Markus Rosenberg binnen en zijn derde was een fraaie vrije trap.

Sparta dat amper kansen kreeg kreeg drie minuten na de 6-0 een uitgelezen mogelijkheid om de figuurlijke eer te redden. Maar Jason Oost faalde vanaf elf meter. Zijn strafschop werd gekeerd door Maarten Stekelenburg en enkel een hoekschop restte voor Sparta, deze leverde echter geen gevaar op.

[b]Ajax – Sparta Rotterdam: [u]6-0 (3-0)[/u][/b]
[img align=left]uploads/goal[/img]: 1-0 Nourdin Boukhari (‘5)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 2-0 Nourdin Boukhari (’13)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 3-0 Klaas-Jan Huntelaar (’40)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 4-0 Thomas Vermaelen (’52)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 5-0 Klaas-Jan Huntelaar (’55)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 6-0 Klaas-Jan Huntelaar (’61)
[img align=left]uploads/geel[/img]: Boukhari (Ajax), Van Tornhout, Gudde (Sparta Rotterdam)