“Hij mocht de kleedkamer niet meer in”

Foto: “Hij mocht de kleedkamer niet meer in”

Enzo Fernández maakte in de nacht van dinsdag op woensdag de overstap naar Chelsea. De Argentijnse middenvelder heeft zich daarmee onmogelijk gemaakt bij Benfica.

De Portugese topclub deed er alles aan om Fernández in Lissabon te houden. Voorzitter Rui Costa legt uit: “Twee dagen voor de transferdeadline kwam er een nieuw bod. Enzo was veeleisend. We hebben hem van alles voorgesteld, maar hij had absoluut geen interesse om te blijven. Ik heb zelfs nog geprobeerd om een deal voor volgende zomer te sluiten, voor een duidelijk lager transferbedrag. Toch stond hij volledig negatief tegenover een langer verblijf.”

Daarmee veranderde de relatie tussen Benfica en Fernández. Rui Costa: “Toen wist ik dat Enzo niet meer voor Benfica kon spelen. Ik moet de club leiden, en als voorzitter en als supporter wilde ik hem niet meer bij Benfica. Hij mocht de kleedkamer niet meer in. We proberen een team te bouwen met toegewijde spelers, en ik ga niet huilen om een speler die ons niet wil vertegenwoordigen.”

Via het clubkanaal benadrukt de voormalig voetballer dat Benfica uiteindelijk genoodzaakt was om mee te werken. “Ik wilde hem niet verkopen, zeker niet midden in het seizoen. Maar hij had een clausule, een bedrag waardoor de keuze uiteindelijk bij hem kwam te liggen. Vanaf het begin vreesden we dat Chelsea dat bedrag op tafel zou bieden”, aldus Rui Costa.

Wint Benfica bij Club Brugge?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terecht?

  • Ja
  • Nee
481+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie