‘Het is tijd voor PSV om kampioen te worden’

Foto: ‘Het is tijd voor PSV om kampioen te worden’

PSV staat zondag voor een cruciale topper tegen Feyenoord. Als de Eindhovenaren in De Kuip verliezen, dan lijkt een mogelijk kampioenschap ver weg. Het verschil loopt dan op naar zeven punten, terwijl ook andere concurrenten zoals AZ, Ajax en FC Twente dan nog moeten worden afgeschud. Toch stelt Erick Gutiérrez dat het de hoogste tijd is dat PSV kampioen wordt.

De Mexicaan speelt al meer dan vier jaar voor PSV en zegt in gesprek met De Telegraaf blij te zijn met de transformatie die hij heeft ondergaan in die periode. “In Mexico was ik een aanvallendere speler, die goals maakte en anderen liet scoren. Maar ik heb me moeten aanpassen aan de manier van spelen die ze hier hebben. Ik ben nu een nummer 6 en dat voelt goed. Ik ben een speler die wedstrijden probeert te lezen en kijkt waar gaten vallen. Zo moet ik zorgen voor balans in het team. Ik zie mezelf nu als een veel completere speler.”

Toch heeft de middenvelder een moeilijk begin gekend bij PSV, wat mede te maken had met zijn vele blessures. “Komende zomer ben ik vijf jaar bij PSV. De eerste drie seizoenen zijn moeilijk geweest. Ik had veel blessures, er zijn periodes geweest waarin ik weinig speeltijd kreeg van de trainers. De laatste twee jaar gaat het beter en presteer ik vrij constant. Nu voel ik me beter.”

Titelambities PSV

Gutiérrez kwam in 2018 bij PSV nadat de Eindhovenaren net beslag hadden gelegd op de 24e landstitel. Een prijs waar de Mexicaan nu ook naar hunkert gezien het in de afgelopen jaren steeds niet lukte. “Er zijn veel grote talenten vertrokken de afgelopen jaren. Er is wel een nieuwe generatie, maar het duurt altijd even voordat zoiets zijn vruchten afwerpt. Het is nu wel tijd om kampioen te worden. Het doet me veel pijn dat dat nog niet is gebeurd, want dat is mijn grootste wens.”

De middenvelder is wel van mening dat PSV al te veel punten heeft laten liggen, maar vindt het moeilijk om de oorzaak daarvan aan te wijzen. “Ligt het aan de houding, is het onoplettendheid? In december ging het wel goed met Cody en Noni er nog bij. Dat waren twee belangrijke spelers voor ons, die een grote invloed hadden op het spel. Het was wel even zoeken toen ze weggingen. Het is nu heel belangrijk om de wedstrijd tegen Feyenoord te winnen, dan ligt alles weer open. Daar hebben we het onderling over. Ik sta er heel positief in. Mijn geloof dat we daar kunnen winnen, is groot.”

Denk jij dat PSV kampioen wordt?

  • Ja
  • Nee
238+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:17
4+
Derksen haalt in VI uit naar bargast: ‘Jij verdient tonnen’
12:00
16+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
16+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
25+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
256+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
10:25
40+
Jahanbakhsh kon in 2020 naar PSV: “Ze moesten eerst spelers verkopen”
10:15
110+
Te dikke voetballer in de Champions League finale?
10:00
26+
Moest PSV naar Ibiza gaan? | Vraag van Aad
09:32
61+
‘Terugkeer Zirkzee uitgesloten’
09:06
125+
Ajax heeft vakidioot nodig volgens Alex Kroes
08:51
126+
‘Ajax zet vaart achter aantrekken Farioli’
08:40
21+
Nederland was geen optie voor Lijnders: ‘Ik wilde in het buitenland blijven’
08:24
106+
Alex Kroes terug bij Ajax: “Ik kan me volle bak op het voetbalgedeelte focussen”
23:43
244+
‘Dit is waarom Zirkzee niet naar het EK gaat’
23:29
116+
Nachtmerrie Marten de Roon komt uit
23:27
411+
‘Ajax dumpt grootverdiener’
22:45
470+
Silvano Vos schrok zich dood van Ajax-transfer
22:31
101+
‘Oud-AZ’er is nieuwe Mohamed Salah’
22:23
136+
Roda compleet afgeslacht door NAC
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie