Heracles strikt Servisch international en laat Lunding gaan

Foto: Heracles strikt Servisch international en laat Lunding gaan

Heracles Almelo meldt via de officiële kanalen dat het zich heeft versterkt met Sava Čestić. De 21-jarige Serviër tekent in Almelo een contract tot medio 2026. Čestić was transfervrij na zijn vertrek bij HNK Rijeka en maakte ook al zijn debuut voor het nationale elftal van Servië.

Čestić reageerde op de clubsite van Heracles verheugd op zijn transfer. “Ik ben al langer in contact met Heracles Almelo en ik ben blij om hier nu te zijn. Nederland is een land dat mij trekt door zowel de mensen als het voetbal dat hier wordt gespeeld. Ik hoop dat ik een mooie tijd tegemoet ga met alle mensen hier in Almelo.”

Ook technisch directeur Nico Jan Hoogma is blij met de komst van de Serviër. “Sava is een buitenkans die nu voorbijkomt en ik ben blij dat wij ons hebben kunnen verzekeren van zijn komst. Vanaf 2019 staat hij bij onze scouting op de radar en houden wij zijn ontwikkeling in de gaten. Hij debuteerde bij FC Köln in de Bundesliga en maakte ook al zijn debuut voor de Servische nationale ploeg in de wedstrijden tegen Jamaica en Japan. Sava is een jonge speler met veel potentie en beschikt al over de nodige ervaring.”

Vertrek Lunding

Tegenover de komst van Čestić staat het vertrek van Kasper Lunding. De vleugelaanvaller vertrekt naar Aalesunds FK, waar hij een contract tot medio 2026 gaat tekenen. Lundig kon bij Heracles niet altijd rekenen op een basisplaats en vertelt op de clubsite blij te zijn met zijn transfer. “Ik heb een fijne periode gehad in Almelo met iedereen bij Heracles Almelo. Vanaf mijn komst heb ik me altijd goed gevoeld bij de club, maar het is tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière. Ik had natuurlijk gehoopt om vaker voor Heracles Almelo te spelen, maar daarom is het goed om nu deze stap te maken. Aalesunds biedt mij de kans om mezelf sportief te blijven ontwikkelen en daar kijk ik naar uit. Ik wens Heracles Almelo veel succes in hun jacht op promotie.”

Wordt Heracles Almelo kampioen van de Keuken Kampioen Divisie?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Heracles kampioen wordt in de KKD?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, maar ze promoveren wel
  • Nee, ze lopen ook nog promotie mis
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie