Heracles-fan aangehouden na schandalige actie in derby

Foto: Heracles-fan aangehouden na schandalige actie in derby

De derby tussen Heracles en FC Twente was gisteravond, op zijn zachtst gezegd, verhit. Meermaals werd het duel (1-1) stilgelegd wegens met name spullen op het veld gooien, maar het absolute dieptepunt was wel dat een ‘fan’ van Heracles een klap uitdeelde aan speler Vaclav Cerny.

Inmiddels is daarvoor een 31-jarige Almeloër aangehouden voor mishandeling, zo meldt de politie aan de TC Tubantia. “De sfeer hoorde bij een derby, maar we moeten af van die uitwassen”, foetert Twente-trainer Ron Jans. “Het kan niet zo zijn dat Vaclav een klap krijgt en er tijdens de wedstrijd aan het doelnet wordt getrokken. Dat is ongehoord.”

‘Grote smet op de avond’

Lars Unnerstall zei al dat hij ‘met bier gooien niet zo’n probleem heeft’. “Maar met aanstekers en dat soort dingen gooien moeten ze gewoon laten, dat kan echt niet. Die harde dingen, dat moet niet.” De Duitser moest zelfs nog kort behandeld worden nadat hij door een aansteker op zijn achterhoofd getroffen werd.

Directeur Rob Toussaint bood namens Heracles al excuses aan bij Cerny. “Dit kan echt niet en is een grote smet op de avond. We gaan snel uitzoeken wie het is geweest, dit tolereren we natuurlijk niet. Dit kan niet en dit mag niet.” Tot slot wees Ramiz Zerrouki nog naar de arbiter van dienst, Sander van der Eijk. “Hij had totaal geen controle. Ook apart was dat hij vier minuten blessuretijd bijtelde terwijl dat er minimaal acht hadden moeten zijn..”

TIP: Wint Twente thuis van Fortuna? Win 1.54 keer je inleg bij Circus!

Gevangenisstraf voor deze man

  • Eens
  • Dat is overdreven
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie