‘Heitinga maakt het seizoen af bij Ajax’

Foto: ‘Heitinga maakt het seizoen af bij Ajax’

John Heitinga staat vanmiddag voor zijn officiële debuut als hoofdtrainer van Ajax. De trainer van Jong Ajax werd doorgeschoven naar het eerste elftal om het ontslag van Alfred Schreuder op te vangen. Volgens Marciano Vink doet Ajax er goed aan om de voormalig verdediger tot aan het einde van het seizoen te laten zitten.

Sinds het congé van Schreuder draait de geruchtenmolen op volle toeren. Trainers uit het binnen- en buitenland worden met Ajax in verband gebracht. Vink denkt niet dat een snelle aanstelling van een nieuwe trainer iets gaat helpen.

“Ik weet niet of een trainer van buitenaf die duidelijkheid nu direct kan geven, die heeft ook weer een aanloop nodig”, zei de analist bij ESPN.

Er is een typische speelstijl nodig bij Ajax. Dat kost sowieso tijd om er in te slijpen bij de spelers, maar ook een trainer moet wennen aan zijn nieuwe spelersmateriaal.

Er is volgens Vink wel één optie: “Ik zeg niet dat ik geen voorstander ben, maar met Peter Bosz is het wel zo dat hij een bepaald type spel wil spelen. Daarin is dominantie aan de bal vereist.”

Vink denkt dat Heitinga met hulp van Frank Peereboom, trainer van Ajax onder 18, de Amsterdammers alsnog een succesvol seizoen kunnen laten draaien. “Hij heeft met Ten Hag op analytisch vermogen gespard en hij heeft de uitwedstrijden geanalyseerd onder Ten Hag. Misschien moet hij er ook bij, want hij heeft ook de knowhow. Ik denk dat je gewoon een heel mooi team kunt vormen.”

Volgens Hans Kraaij Junior hoeft de trainer van Ajax geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben. “Als je Bassey hebt, die kan verdedigen en kan niet aanvallen. Of je stelt hem links in het centrum op, of je stelt hem niet op. Je hebt Wijndal toch niet voor niets gehaald?”

Of Heitinga de woorden van Kraaij meeneemt, zal nog even moeten worden afgewacht. Ajax trapt om half drie af tegen Excelsior. Dan zien we ook of Heitinga Dusan Tadic meeneemt in zijn basisopstelling. De Servische aanvaller ligt flink onder vuur bij Ajax en zou wel eens gepasseerd kunnen worden.

Maakt Heitinga het seizoen af?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie