Hattrickheld Olmo bezorgt Simons eerste prijs in Duitsland

Foto: Hattrickheld Olmo bezorgt Simons eerste prijs in Duitsland

RB Leipzig heeft op overtuigende wijze beslag gelegd op de Duitse Supercup. In de 0-3 zege op Bayern München was Dani Olmo de grote man met een hattrick. Xavi Simons pakte zijn eerste prijs in Duitsland, terwijl Harry Kane op een minder prettig debuut kon terugkijken.

Olmo loodst Leipzig naar simpele zege op Bayern

Zowel landskampioen Bayern als bekerwinnaar Leipzig hadden een aantal grote namen aan de selectie toegevoegd. Na de vier pogingen wist Der Rekordmeister dan eindelijk Harry Kane los te weken bij Tottenham Hotspur. De transfer werd vrijdag pas afgerond: in de Allianz Arena kon hij als invaller een half uur meedoen. Leipzig heeft dit seizoen de beschikking over Simons, dat hem huurt van Paris Saint-Germain. Daarnaast werd er veel geld uitgegeven aan voormalig Vitesse-aanvaller Loïs Openda. Bij Bayern had Matthijs de Ligt een basisplaats, terwijl Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui op de bank begonnen.

Vliegende start Leipzig

De openingsfase was voor Die Roten Bullen, die al in de derde minuut toesloegen. Dani Olmo verzorgde de productie, nadat de bal na een vrije trap voor zijn voeten belandde. In het restant van de eerste helft wist de ploeg van Marco Rose defensief knap op de been te blijven. Vlak voor rust verdubbelde het de marge, en weer was het Olmo die toesloeg. Met een fraaie pirouette dolde hij De Ligt en Konrad Laimer, om zo de 0-2 binnen te schieten.

Julian Nagelsmann greep in de rust in met drie wissels, waarbij Mazraoui in de ploeg kwam. De Zuid-Koreaanse miljoenenaankoop Min-jae Kim loste De Ligt af. Nadat ook Kane in de ploeg kwam, was het Leipzig dat de wedstrijd definitief in het slot gooide. Mazraoui maakte ongelukkig hands, waarna de bal op de stip ging. Wie anders dan Olmo mocht het kadootje uitpakken met de penalty: 0-3. Bayern kwam die klap niet meer te boven, waardoor Leipzig voor het eerst in de clubgeschiedenis beslag legde op de Duitse Super Cup. Simons pakte zo zijn eerste zilverwaar voor zijn tijdelijke club.

Scoreverloop: 0-1 (3′) D.Olmo, 0-2 (44′) D.Olmo, 0-3 (68′) D.Olmo (pen.)

Maakt Leipzig dit seizoen goede kans op de landstitel?

  • 100%
  • Dat lijkt me niet
245+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie