Guardiola haalt uit naar ‘hoge heren van het voetbal’

Foto: Guardiola haalt uit naar ‘hoge heren van het voetbal’

De WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk moet nog gespeeld worden, maar in Engeland staat het clubvoetbal al weer op het punt van beginnen. Manchester City neemt het aanstaande donderdag bijvoorbeeld in de League Cup op tegen Liverpool. Maar The Citizens zijn bij lange na nog niet compleet…

De Premier League-grootmacht stond zestien spelers af voor het wereldkampioenschap en zag Kevin De Bruyne en Ilkay Gündogan al terugkeren. Zij deden ook mee in het oefenduel met het Spaanse Girona (2-0), waarin de Belg scoorde en een assist gaf. Het andere doelpunt werd, weinig verrassend, gemaakt door… Erling Haaland.

Neemt niet weg: met het oog op Liverpool-thuis maakt oefenmeester Josep Guardiola zich grote zorgen: “Op dit moment hebben we maar vier, vijf spelers. We zullen moeten afwachten om te zien wie er terugkomen. We hebben eigenlijk geen spelers omdat de hoge heren van het voetbal dit schema hebben bedacht en wij deze wedstrijd tegen Liverpool zullen spelen.”

In de aankomende dagen verwelkomt Pep meerdere WK-gangers terug op de club, zo is de verwachting: “Enkele spelers zijn op de weg terug en zullen de komende dagen stap voor stap aansluiten. Nathan Aké, Aymer Laporte en Rodri komen snel, daarna volgen de spelers van Engeland en Portugal.”

Álvarez wereldkampioen

Julián Álvarez zit echter nog in Qatar, want de jongeling kan zondag wereldkampioen worden: “We zijn allemaal zo blij voor hem. Hij gaat de finale spelen, daarna een paar dagen rust nemen en vervolgens bij ons terugkomen.”

Scoort Julián Álvarez in de finale?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gek schema?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
301+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie