‘Grote verandering op komst bij Ajax’

Foto: ‘Grote verandering op komst bij Ajax’

Brian Brobbey heeft nog niet de droomovergang waar hij van hoopte bij Ajax. De bonkige aanvaller werd voor miljoenen euro´s teruggehaald van RB Leipzig, maar zit voorlopig op de bank. Hugo Borst stelde bij de Eretribune dat daar snel verandering in moet komen. 

De journalist stelt dt hij fan is van de aanvaller. “Een jongen uit de eigen opleiding, weggegaan en weer terug gehaald voor een godsvermogen, zit uiteindelijk weer op de bank”, analyseert Borst. Vooral de situatie die zich nu bij Ajax afspeelt, is schrijnend: “Dat is krankzinnig. Ajax hoort een echte spits te hebben en geen middenvelder in de spits.”

Ajax

Borst stelt dat het weinig effect heeft om een andere speler in de spits te zetten. “Natuurlijk, Tadic was een leuk alternatief voor de Europese wedstrijden en Kudus kun je daar neerzetten, maar laten we daar gewoon mee stoppen.”

Er moeten immers doelpunten gemaakt worden om de crisis van Ajax tegen te gaan. “Als je in een crisis zit, wat is er dan fijner dan duidelijkheid? Om Brobbey als vaste spits te hebben en aan te kunnen spelen, je zag dat ook aan het eind van de wedstrijd in Napels.”

Borst begrijpt de keuze van Schreuder wel, maar vraagt zich wel of af hij de mannetjes op de juiste plek zet. “Daar kun je van zeggen dat hij prachtig kan voetballen, maar zoek het lekker uit op het middenveld. Ik vind het zo makkelijk gekozen en vraag me af of Tadic hier niet de souffleur is, want als Kudus als middenvelder in de spits speelt, is er op het middenveld een plekje vrij en Tadic kan natuurlijk op meerdere posities spelen.”

TIP: Wint Ajax van Liverpool? Pak 4.25x je inzet!

Brobbey verdient basisplek

  • Ja
  • Nee
2273+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie