‘Gibraltar niet eens het niveau van IJsselmeervogels’

Foto: ‘Gibraltar niet eens het niveau van IJsselmeervogels’

Willem van Hanegem ergert zich aan de hosannastemming rond het Nederlands elftal van bondscoach Louis van Gaal. In de voorbije interlandperiode werden Letland (0-1) en Gibraltar (6-0) opzijgezet, maar De Kromme is niet zo onder de indruk van Oranje.

In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft de Feyenoord-legende over ons nationale keurkorps: “Daar mag je alleen maar in de polonaise aansluiten en anders ben je een zeurpiet. Maar ik vind 6-0 tegen Gibraltar echt helemaal niets bijzonders. Met Frank de Boer wonnen we uit zelfs nog met 0-7. Gibraltar, dat is niet eens het niveau van IJsselmeervogels van mijn goede vriend Jaan de Graaf.”

Van Hanegem plaatst de ‘monsterzege’ in perspectief: “Gibraltar had een centrumverdediger van 38 en invaller-spits Lee Casciaro is zelfs 40 jaar. En dan concluderen wij na afloop dat Noa Lang en Arnaut Danjuma wereldsterren in wording zijn. Dat kan hoor, maar niet op basis van een wedstrijd of invalbeurtje tegen de nummer 194 van de wereld. Dat is jezelf in de maling nemen en daar houd ik niet van.”

Ajax-Dortmund

“Je moet het in topwedstrijden laten zien”, stelt De Kromme, terwijl hij zijn vizier richt op de aankomende Champions League-kraker in de Johan Cruijff ArenA. “En dat is Ajax tegen Borussia Dortmund dinsdag in Amsterdam. Ajax zal aanvallen en Erling Haaland zal de ruimte achter de defensie krijgen waar hij zo naar snakt. Als Ajax dat weet op te lossen, dan mag je met complimenten strooien. Niet als je een paar keer scoort tegen Gibraltar, want die konden er nog minder van dan Jut en Jul.”

Ben jij het met Van Hanegem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
207+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie