Geweldige Hazard schittert in benefietduel

Foto: Geweldige Hazard schittert in benefietduel

Eden Hazard heeft woensdagavond bewezen dat hij als voetballer nog altijd van topniveau is. De aanvaller speelde in een benefietwedstrijd voor het goede doel mee en flitste als vanouds.

Loopbaan van Hazard in flinke dip

De Belg beleefde zijn hoogtepunt bij Chelsea en verdiende in de zomer van 2019 een overstap naar Real Madrid. Hij moest in Spanje de vervanger worden van Cristiano Ronaldo, die in vele seizoenen een topniveau had bereikt en transfereerde naar Juventus. Hazard slaagde er echter nooit in om aan de verwachtingen te voldoen.

Mede door een reeks blessures stond hij slechts in 76 wedstrijden voor Real Madrid op het veld, waarin hij goed was voor zeven doelpunten en twaalf assists. Hij belandde bij de Spaanse grootmacht steeds vaker op de reservebank. Daardoor raakte hij langzaam zijn plezier kwijt in zijn werk en was het lang de vraag wat hij zou doen.

Grote uitblinker in benefietwedstrijd

Drieënhalve maand geleden maakte hij bekend dat hij per direct stopte. De vleugelaanvaller liet woensdag op een lager niveau, tussen veteranen in, echter zien dat hij het voetballen nog altijd niet verleerd is. Hazard was op het speelveld de grote uitblinker en was verantwoordelijk voor zes assists en een doelpunt.

Het werd uiteindelijk 11-2 voor het team van Hazard. In het duel, dat werd afgewerkt in Calais, gaf de aanvaller onder meer een assists aan de vader van Kylian Mbappé. Met het geld dat is opgehaald, worden zieke kinderen in Frankrijk geholpen. Of de wedstrijd ervoor heeft gezorgd dat de 32-jarige Hazard terugkeert in het profvoetbal, moet de komende maanden blijken.

Keert Hazard nog terug in het topvoetbal?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk het niet
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie