Voormalig PSV’er tekent bij Anderlecht

Foto: Voormalig PSV’er tekent bij Anderlecht

RSC Anderlecht heeft zich versterkt met Thorgan Hazard, zo meldt het woensdagavond. De Belgische topclub neemt de aanvaller over van Borussia Dortmund en heeft hem voor drie seizoenen vastgelegd.

Loopbaan van Hazard

De overstap hing al een tijdlang in de lucht. In 2019 kwam Hazard voor 25,5 miljoen euro over van Borussia Mönchengladbach en hoopte hij bij Borussia Dortmund alsnog door te breken in de Europese top. Na een veelbelovend eerste seizoen gingen zijn kansen op speeltijd echter langzaam naar beneden.

Afgelopen winterstop besloot hij daarom op huurbasis naar PSV te vertrekken. Ook in Eindhoven slaagde hij er alleen niet in om vaak in het basisteam te verschijnen. Hazard kwam in de Eredivisie niet verder dan één wedstrijd in de basis, terwijl hij achtmaal als invaller binnen de lijnen kwam. Daarin was hij goed voor een doelpunt.

PSV liet hem na een half jaar dan ook weer terugkeren naar Duitsland, waar hij nog altijd weinig perspectief had. De buitenspeler moest daarom hopen dat een club hem uit zijn lijden zou verlossen. Dat bleek Anderlecht te zijn. De Belgen toonden al een tijdlang interesse en kregen het aan het einde van de transferperiode voor elkaar om hem aan te trekken.

Perspectief bij Anderlecht

De 30-jarige Hazard komt voor 4 miljoen euro over, wat vele malen lager ligt dan het bedrag waarvoor Borussia Dortmund hem binnenhaalde. Het is voor de voetballer niet de eerste keer dat hij in de Belgische competitie actief is. Tussen 2012 en 2014 kwam hij op huurbasis al eens uit voor Zulte-Waregem.

Gaat Hazard in België slagen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie