Afscheid Hazard steekt in België: ‘Doodzonde’

Foto: Afscheid Hazard steekt in België: ‘Doodzonde’

Het vroege pensioen van Eden Hazard kwam niet geheel onverwacht. Toch doet het zeer. Commentator Peter Vandenbempt zag de Belgische vleugelaanvaller vaak spelen en doet bij Sporza een woordje over het abrupte einde van de carrière van de prachtvoetballer.

‘Op zijn piek was hij geweldig, onweerstaanbaar’

Er is maar één woord dat Vandenbempt te binnen schiet over het nieuws van Hazards pensioen. “Doodzonde”, zegt de journalist en commentator. We kunnen eigenlijk zeggen dat Hazard sinds zijn blessures bij Real Madrid geen voetballer meer is. En dat hij nadien geen nieuwe uitdaging meer aannam, is pijnlijk. Hij had nog een paar goede jaren kunnen hebben in een topcompetitie.”

Vandenbempt zag Hazard talloze keren over het veld dartelen. “Op zijn piek was hij geweldig, onweerstaanbaar”, zegt de journalist over Hazard. “Met een fantastische dribbel en een bovenmatige techniek. Dankzij die kwaliteiten was Hazard jarenlang een toonaangevende speler in topcompetities”, vult hij aan. Voor Vandenbempt is Hazard misschien wel de allerbeste Belgische voetballer ooit.

Kwajongen

Dat Hazard de kicksen nu aan de wilgen hangt, ligt volgens Vandenbempt deels aan de wilskracht van Hazard. De commentator vergelijkt de carrière van Hazard met die van twee grootheden uit hetzelfde tijdperk als Hazard: “In tegenstelling tot Ronaldo en Messi had Hazard niet de onblusbare ambitie om een decennium lang opofferingen te doen. Hij was nu eenmaal wie hij was. Altijd een beetje een kwajongen zonder stress die ontwapenend grappig kon zijn. Dat was zijn persoonlijkheid. Misschien was Hazard te soft om een lange periode bij de allerbeste spelers van de wereld te horen.”

Hazard is ontzettend onderschat

  • Helemaal eens
  • Niet mee eens
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie