Genee en Van der Gijp houden het niet meer tijdens Dumfries-flater: “Waar ben ik beland?”

Foto: Genee en Van der Gijp houden het niet meer tijdens Dumfries-flater: “Waar ben ik beland?”

Denzel Dumfries speelde de voorbije interlandperiode minder gelukkig tegen Frankrijk en Griekenland. De rechtervleugelaanvaller kwam door een opmerkelijk moment met Kylian Mbappé in de schijnwerpers, wat het nodige hoongelach van Wilfred Genee en René van der Gijp opleverde.

Gieren van het lachen om moment bij Nederland-Frankrijk

Afgelopen vrijdag ging het Nederlands elftal met 1-2 onderuit tegen de Fransen. Inmiddels weten we dat het EK-ticket voor het grijpen ligt na de late zege bij Griekenland (0-1). Aan het eind van de eerste helft tegen Les Bleus was er een een bijzondere situatie, waarbij Dumfries en Mbappé betrokken waren. Aan de rechterzijlijn kwam de Inter-verdediger in balbezit en leek aangetikt te worden door de steraanvaller. Uit de herhaling bleek echter dat Dumfries vol in de grond trapte, en dus onterecht de vrije trap mee had gekregen.

“Er gebeurde helemaal niks”

Maandagavond kwam het ter sprake bij Vandaag Inside, waarbij Genee en Van der Gijp hun lach niet konden inhouden. “Nou ja, ik moet wel zeggen: ik kreeg dat opgestuurd en ik dacht wel in eerste instantie aan rood”, lachte Gijp. “Die Mbappé denkt: waar ben ik beland? Een amateurwedstrijd, denkt hij.” Genee kon zijn ogen ook niet geloven. “Maar hij werd ook niet uit evenwicht gebracht ofzo. Er gebeurde gewoon helemaal niks. Hij schoot gewoon zelf in de grond en toen dacht hij: ik moet wat doen om dit op te lossen.”

Johan Derksen was minder uitbundig dan zijn tafelgenoten. “Het is wel een beetje jammer, want hij is echt onze beste man. En die schiet dan in de grond.” Uiteindelijk konden Dumfries en Mbappé wel om lachen tijdens het rustsignaal. Nadat de scheidsrechter voor de ‘overtreding’ had gefloten, maar de aanvaller van Paris Saint-Germain middels gebaren al duidelijk dat zijn tegenstander niet geraakt werd.

Grote blunder van de scheidsrechter?

  • Ja, nogal
  • Nee, was lastig om te zien
311+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie