Geen WINTERSLAAP Ajax, Bakayoko-geluk voor PSV | Twee Viertje met Aad #66

Foto: Geen WINTERSLAAP Ajax, Bakayoko-geluk voor PSV | Twee Viertje met Aad #66

Het Nederlandse voetbal zit nog in een diepe winterslaap, maar Twee Viertje met Aad ontwaakt en merkt dat ook Ajax geen winterslaap kan houden. Er gebeurt overal van alles en nog wat en daar heeft Aad de Mos natuurlijk wel een mening over. “Dat weet je natuurlijk. Je moet daar niet over zeuren. Alles is zo duidelijk als 2 keer 1 2 is”, vertelt het rekenwonder cryptisch in aflevering 66 van de SoccerNews-podcast Twee Viertje met Aad.

Twee Viertje met Aad aflevering 66: Ajax-paniek, winterslaap, Bakayoko, Sparta-parel, biologische klok, sneeuw, schaatsen en zeuren om niets

Geen Eredivisie, maar wél Twee Viertje!

Geen Eredivisie betekent natuurlijk niet dat er geen Twee Viertje is. Aad de Mos is uit de voor hem toch altijd strakke winterslaap gekomen en bespreekt de laatste transfers in Transfertijd. Bij Sparta hebben ze namelijk een Japanse parel en Aad kent de geschiedenis van Japanners in Nederland uitstekend. Wordt de nieuwe aankoop op Het Kasteel een Shinji Ono of een Ayase Ueda? Aad heeft ook nog een nieuwtje want hij vermoed dat we weleens vuurwerk kunnen gaan krijgen deze winter met Kylian Mbappé. Maakt de Franse sterspeler eindelijk zijn droomtransfer? “Paris Saint-Germain is nu wel klaar met Mbappé en Mbappé is wel klaar met Paris Saint-Germain.”

‘Slot en Ten Hag moeten niet zo zeuren’

In Raad van Aad heeft Aad ongevraagd advies voor alle clubs in Europa die “zeuren” dat ze spelers moeten afstaan aan hun landen voor de Afrika Cup en Asian Cup. Hij wijst daarbij naar Arne Slot bij Feyenoord en Erik ten Hag bij Manchester United. “Je weet toch ruimschoots van tevoren dat een speler voor zijn land opgeroepen kan worden”, zegt de SoccerNews-analist die ook wijst naar de positie kant van de medaille. “Spelers die niet vast spelen zoals bij Feyenoord kunnen aan de bak en worden zo ook meer waard.” Hij vindt daarbij ook dat Ajax profiteerde van het winterse WK van vorig seizoen en constateert een gelukje voor PSV met Johan Bakayoko.

Aad blij met Hélène en Anouk?

Stalen Snor is blij met alle vrouwen in de voetbalwereld, maar is Aad de Mos dat ook? Van Hélène Hendriks tot onze eigen Anouk Hoogendijk. Heeft de voetbalanalist een hoge pet op van zijn vrouwelijke collega’s? “Veel vrouwelijke analisten hebben zelf gevoetbald op hun niveau. Ze kijken daar wel op een bepaalde manier naar”, aldus de vaste analist van SoccerNews die uiteraard altijd nog een voorspelling doet in Match of the Weekend. Want in de Serie A wordt nog gewoon gevoetbald en staat met AS Roma tegen Atalanta een spannende Nederlands getinte clash op het programma. En Meestervoorspeller Aad? Die weet de uitslag al. Noteer het snel in aflevering 66 van Twee Viertje met Aad!

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer, voetbalanalist, rekenwonder en meestervoorspeller Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast praat de voormalige coach van Ajax en PSV met presentator Eimert Pruis over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken. Hij geeft ongevraagd advies, reageert op een staalscherpe stelling en blikt vooruit op het weekend. Jij wil natuurlijk als eerste weten wat Aad te vertellen heeft. Abonneer je daarom nú op ons kanaal!

Hou jij van een winterslaap(je)?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie