Garcia na één seizoen Twemte-trainer af: “Daarmee verspeelde hij veel krediet”

Foto: Garcia na één seizoen Twemte-trainer af: “Daarmee verspeelde hij veel krediet”

FC Twente heeft donderdag definitief een streep gezet door een langer verblijf van hoofdtrainer Gonzalo Garcia. TC/Tubantia noemt dit allerminst een verrassing.

“Vanaf het moment dat de resultaten achterbleven groeide de onvrede”, schrijft het regionale medium. “Garcia bleek een starre denker, eigenwijs en eigenzinnig. Dat zijn op zich geen verkeerde eigenschappen voor een trainer, maar als de resultaten gaan tegenvallen is het niet verkeerd als beginnende trainer af en toe het licht ook elders op te steken, zodat er in de uitvoering wat bijgestuurd kan worden. Eén waarheid in voetbal bestaat nou eenmaal niet.”

Maar weet de krant: “Wat Garcia uiteindelijk ook is opgebroken is dat hij manager was, die de werkvloer aanstuurde. FC Twente had met hem nooit een kapitein op het schip, die 24/7 er bovenop zat. Garcia was soms te makkelijk en teveel van de losse benadering. Te vaak moest Ted van Leeuwen de problemen oplossen, ook al omdat de td de inschattingsfout maakte door de debuterende Garcia op te zadelen met een staf die nauwelijks vlieguren had gemaakt. Voor Peter Niemeyer is dit zelfs zijn eerste klus als trainer.”

Ook ‘zijn sociale antenne’ bleek vaak niet te functioneren. “De manier waarop hij de jonge Japanner Keito Nakamura dit seizoen liet verzuipen getuigde niet van empathie. De zaak Brama is daar een ander voorbeeld van. Garcia had niet door hoe de olievlek zich verspreidde en toonde in het afwikkelen van de affaire geen schuldbesef. Daarmee verspeelde hij veel krediet.”

Een terecht besluit?

  • Ja
  • Nee
180+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie