Gakpo boekt eerste zege met Liverpool

Liverpool heeft dinsdagavond zelfvertrouwen getankt na een lastige fase. Met Cody Gakpo als basisspeler boekten The Reds een 0-1 overwinning bij Wolverhampton Wanderers.

Op Anfield stonden Liverpool en Wolverhampton vorige week al tegenover elkaar. Gakpo maakte in die wedstrijd zijn debuut, maar de manschappen van Jürgen Klopp bleven slechts steken op 2-2 en daardoor moesten beide clubs dinsdag op herhaling in het Molineux Stadium. Ook nu gunde de Liverpool-manager zijn miljoenenaankoop een basisplaats.

Liverpool maakte in de eerste 45 minuten een behoorlijke indruk. Klopp stelde weliswaar niet zijn sterkste elftal op, Mohammed Salah was een van de grote namen op de reservebank, maar toch slaagden Gakpo en consorten erin om de tegenstander goed onder druk te zetten. Dat leidde tot een dikverdiende voorsprong: Harvey Elliott kreeg alle ruimte om meters te maken en verraste doelman José Sa volkomen met diens uithaal.

In de tweede helft had Liverpool het een stuk lastiger in deze FA Cup-replay. Wolverhampton kwam er steeds vaker uit en werd ook dreigend in de eindfase, maar gescoord werd er niet meer. Liverpool mag zodoende verder in het meest prestigieuze bekertoernooi van Engeland.

Scoreverloop: 0-1 (13′) H. Elliott

Wint Liverpool met 2-1 van Chelsea?