Fortuna wint ondanks wereldgoal Özyakup wéér niet

Foto: Fortuna wint ondanks wereldgoal Özyakup wéér niet

Fortuna is na zes wedstrijden eindelijk van de hatelijke nul punten af. De ploeg uit Sittard leek zelfs lang te gaan winnen met 0-1 van NEC, dat een dure rekening betaalt voor het feit dat het de ene na de andere kans verprutste, maar in de blessuretijd werd het toch nog 1-1.

In de eerste helft had Fortuna, waar interim-manager Domonik Vergoossen verrassend Mats Seuntjens buiten zijn basiself hield, werkelijk niets te vertellen. Onder andere Oussama Tannane, Mikkel Dueland en spits Nany Dimata lieten echter na om de score te openen; zij hadden ofwel hun vizier niet op scherp, of troffen een uitstekende keepende Ivor Pandur op hun pad.

Özyakup

Toch was Fortuna voor de theepauze het dichtst bij een goal: een snoeiharde vrije trap van Burak Yilmaz werd uit de bovenhoek getikt door Jasper Cillessen. De Oranje-goalie had echter géén antwoord op een magistrale pegel van invaller Oguzhan Özyakup; de oud-Feyenoorder stond net een paar minuten in het veld en sierde zijn debuut op met een geweldige goal.

De winnende treffer was het echter niét, want tijdens het slotoffensief wist NEC nog een gelijkmaker te forceren. Tegen tien man, nadat invaller Dogan Erdogan twee keer geel kreeg, schoot Pedro Marquez van dichtbij nog binnen.

Scoreverloop: 0-1 (71′) Oguzhan Özyakup, 1-1 (94′) Pedro Marquez

TIP: Wint NEC volgende week in Utrecht wél? Unibet zorgt voor bijna een verdriedubbeling van je inleg!

Oğuzhan Özyakup, Fortuna Sittard formasıyla çıktığı ilk maçta golünü attı. pic.twitter.com/UkPhvR81ou

— Nexus Sport (@nexustransfer) September 10, 2022

Fortuna gaat vanaf nu imponeren

  • Ja, dat denk ik wel
  • Dat is wat overdreven
20+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie