Feyenoorder oogst lof met ‘absurde’ actie in ‘bijna perfecte invalbeurt’

Foto: Feyenoorder oogst lof met ‘absurde’ actie in ‘bijna perfecte invalbeurt’

Feyenoord won afgelopen weekend met 2-1 van FC Volendam. De Rotterdammers moesten er heel diep voor gaan en hadden de impulsen van invaller Ezequiel Bullaude keihard nodig. De Argentijn, die eerder tegen Shakhtar al de belangrijke 1-1 binnen kopte, maakte wederom een goede indruk.

‘Bijna perfecte invalbeurt’ Ezequiel Bullaude

Analist Rory de Groot noemt het optreden van Bullaude tegen FC Volendam ‘een bijna perfecte invalbeurt’. “Bullaude was heel goed tussen de linies, daardoor moest FC Volendam keuzes maken. Aan de bal vond ik hem heel sterk. Het is een speler met een fijne techniek en heeft ook nog eens een goed overzicht. Bullaude deed bijna alles goed”, zegt De Groot, zelf oud-voetballer, op Feyenoord TV.

Feyenoord heeft veel vertrouwen in de voor een paar miljoen euro bij Godoy Cruz weggekaapte middenvelder, en dat snapt De Groot wel. “De aanname was echt absurd, dan met name dat hij nog het overzicht houdt en de aanval laat doorlopen. Hij was constant in beweging en dreigend. Vooral heel sterk aan de bal. Ik heb echt van hem zitten genieten. Het was bijna een perfecte invalbeurt.”

Santiago Giménez

Toch kiest De Groot voor iemand anders als Man of the Match: Santiago Giménez. “Met name in de tweede helft vond ik hem heel sterk spelen. Toen kreeg Feyenoord veel meer overtuiging en werd Gimenez ook veel vaker bereikt. Hij is zo slim in de zestien. Gaat altijd op het juiste moment naar de eerste of tweede paal. Hij is verder ook heel goed in het gebruik maken van zijn lichaam. Het indraaien en wegdraaien bij een verdediger doet hij zo slim, dan kunnen ze niks anders dan hem vasthouden. Ik vind het een genot om naar hem te kijken.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 16 maart 2023 11:03.

Bullaude moet in de basis

  • Eens
  • Oneens
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie