‘Feyenoord stelt enorm hoog doel’

Foto: ‘Feyenoord stelt enorm hoog doel’

Feyenoord heeft na een uiterst succesvolle Conference League-campagne van vorig seizoen de smaak te pakken. De Rotterdammers, die tientallen miljoenen euro’s verdienden deze zomerse transfermarkt, willen graag de volgende stap maken: jaarlijks meestrijden om de Champions League-tickets. 

De landskampioen van Nederland krijgt op dit moment een directe kwalificatie en de nummer twee heeft recht op een voorrondeplek. Dat zijn de doelen die financieel directeur Pieter Smorenburg in Feyenoord Magazine stelt. “We willen dat de supporters structureel een succesvol Feyenoord op het veld zien”, zei de directeur. 

Feyenoord

“Om die reden hebben wij bijvoorbeeld het contract van Arne Slot afgelopen zomer verlengd, want hij is natuurlijk heel belangrijk in dat proces. Als we dit seizoen weer goed presteren en spelers zich verder ontwikkelen, is de kans groot dat we volgende zomer zowel sportief als financieel weer een stapje kunnen zetten.”

Daarom is jaarlijks meestrijden om de eerste twee plekken een realistisch doel. “Zeker nu de kans groot is dat Nederland vanaf 2024 een extra plek in de Champions League krijgt. Wij willen jaarlijks voor een ticket voor dat toernooi gaan strijden, om sportieve redenen maar ook omdat het verschil qua inkomsten groot is.”

Dat Feyenoord slagvaardig was op de transfermarkt, is nu ook terug te zien op het veld. “Het is mooi om te zien hoe onze technische staf, de scouting, de jeugdopleiding, ja eigenlijk iedereen binnen de club, er alles aan doet om het sportieve succes vast te houden. We hebben er echt vertrouwen in dat we de goede weg zijn ingeslagen.”

Champions League

Het was lang geleden dat Feyenoord na een transferzomer weer kon zwemmen in het geld én kan leunen op een sterke selectie. “Het spelersresultaat over afgelopen seizoen is circa negen miljoen euro negatief. Door de transfers die we in juli en augustus hebben gedaan zullen we aan het eind van dit seizoen, zoals het er nu naar uitziet, een behoorlijke positief spelersresultaat hebben. In de jaarrekening 2021-2022 zullen we nog geen grote omslag zien, maar in die van volgend jaar wel. Dat is echt een trendbreuk met de voorgaande jaren.”

TIP: Wint Nederland van Polen? Pak 2.05x je inzet!

Realistisch doel?

  • Ja
  • Nee
217+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie