Feyenoord heeft terugkerend probleem: ‘Meer aandacht aan besteden’

Foto: Feyenoord heeft terugkerend probleem: ‘Meer aandacht aan besteden’

Feyenoord wist zondag niet optimaal te profiteren van het puntenverlies van de concurrenten Ajax en PSV. In Nijmegen bleven de Rotterdammers steken op een 1-1 gelijkspel tegen NEC. Bij FC Rijnmond ziet men een terugkerend probleem, wat Feyenoord met enige regelmaat een tegendoelpunt oplevert.

Oud-profvoetballer Geert den Ouden liet in het praatprogramma te begrijpen dat trainer Arne Slot voor dezelfde elf namen koos als tegen PSV. “Slot is geen trainer die heel veel wisselt. Aan het begin van het seizoen, net als aan het begin van vorig seizoen, wisselt hij nog wel eens. Op een gegeven moment, als hij zijn vaste elf heeft, gaat hij daar een aantal wedstrijden mee spelen. Als iemand niet voldoet, zoals Rasmussen bijvoorbeeld, dan laat hij die een paar keer staan en nu speelt hij niet meer. Dan wisselt hij.”

Dode spelmomenten

Voormalig FC Utecht-speler Leen van Steensel, die te gast was in het programma, zag waar het aan schortte. “Feyenoord verliest tegen PSV ook door dode spelmomenten. Je bent niet overlopen en qua voetbaldoelpunten zou je gewoon winnen. Ik zou eerder wat aandacht besteden aan de corners en vrije trappen tegen.”

Den Ouden denkt dat Slot wel snel Sebastian Szymański als vaste nummer tien gaat opstellen. “Ik vind Dilrosun ook een beter speler aan de buitenkant, maar uiteindelijk is het een keuze van Slot. Natuurlijk vind ik Szymański beter vanwege de ballen die hij kan geven aan de aanvallers.” Volgens Feyenoord-watcher Dennis van Eersel was het logisch dat Slot nog niet met de Pool begon. “Szymański is net terug van een blessure en dat was nog eens een hamstringblessure ook. Ik verwacht wel dat hij uiteindelijk op tien komt te spelen. Voor Geertruida geldt eigenlijk hetzelfde verhaal: hij heeft, na de wedstrijd van Jong Oranje, bij Slot aangegeven dat hij het wel zwaar vond om een volledige wedstrijd te spelen. Dat heeft Slot meegenomen met het stevige blok dat er momenteel aankomt.”

TIP: Eindigt FC Midtjylland tegen Feyenoord in een gelijkspel? De odd is 3.80!

Wie moet Slot opstellen als nummer tien?

  • Szymanski
  • Dilrosun
98+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie