FC Utrecht is weer subtopper na zege op NEC

Foto: FC Utrecht is weer subtopper na zege op NEC

FC Utrecht begon werkelijk waar dramatisch aan het huidige Eredivisie-seizoen, maar oefenmeester Ron Jans heeft het heel behoorlijk op de rit gekregen in de Galgenwaard en nu mogen de Domstedelingen zelfs weer dromen van Europees voetbal. Al helemaal na de 1-0 thuiszege op NEC van zondagmiddag.

FC Utrecht kan play-offs ruiken

We hadden wel wat meer verwacht van de wedstrijd tussen Utrecht en NEC, maar dat kwam er niet uit. Beide teams creëerden vrijwel niets in de eerste helft, al waren er een paar uitzonderingen. Calvin Verdonk probeerde het bijvoorbeeld direct uit een vrije trap, maar vond doelman Vasilios Barkas op zijn weg. Ook Koki Ogawa mocht het proberen na voorbereidend werk van Sontje Hansen, maar weer werd de 0-1 niet op het scorebord getoverd.

Na de pauze kwamen de Domstedelingen wél uit hun schulp en dat leidde meteen tot twee grote mogelijkheden. Uiteindelijk was het Sam Lammers die voor de bevrijdende 1-0 zorgde: Souffian El Karouani vond de spits, die eigenlijk ook niet kon missen.

NEC moest in de achtervolging, maar dat zorgde er alleen maar voor dat er meer ruimtes op het veld kwamen te liggen, waar Utrecht weer van profiteerde. Het was de thuisploeg die in het restant van het duel de grootste kansen kreeg: Victor Jensen had bijvoorbeeld kunnen scoren, Lammers had zijn tweede van de middag móéten maken, maar het bleef dus bij 1-0. Dat betekent wel een achtste plaats voor FC Utrecht, dat de play-offs voor Europees voetbal inmiddels kan ruiken…

Scoreverloop: 1-0 (61′) S. Lammers

Terechte uitslag?

  • Zeker
  • Niet echt
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie