Fans Real Madrid kotsen ‘verrader’ Alaba uit na ‘Messi-actie’

Foto: Fans Real Madrid kotsen ‘verrader’ Alaba uit na ‘Messi-actie’

David Alaba heeft absoluut geen goede beurt gemaakt bij de fans van zijn club Real Madrid. Gisteravond werd namelijk bekend dat hij voor Lionel Messi heeft gestemd betreft de award The Best FIFA Men’s Player-award, die uiteindelijk ook werd gewonnen door de Paris Saint-Germain-ster.

Als aanvoerder van de Oostenrijkse voetbalploeg stemde Alaba op Messi, en dus niet op bijvoorbeeld zijn eigen ploeggenoot Karim Benzema, die werd gezien als een geduchte concurrent dit jaar. De Fransman stond tweede op het stemlijstje van Alaba.

#AlabaOut

Twitterend Madrid heeft de hashtag ‘#AlabaOut’ gelijk trending topic gemaakt. De oud-speler van Bayern München reageert nu: “Met de Oostenrijkse ploeg stemden we samen voor deze award, niet ik alleen. Iedereen is stemgerechtigd en dat is zoals het is bepaald.”

“Iedereen, met name Karim, weet hoe zeer ik hem en zijn prestaties waardeer. Ik heb vaak genoeg gezegd dat hij voor mij de beste aanvaller ter wereld is en dat is nog steeds zo. Zonder twijfel.”

Woede bij Real Madrid

Voetbal International schrijft verder nog: “Dat Benzema en trainer Carlo Ancelotti niet in de prijzen vielen, viel überhaupt niet lekker in de Spaanse hoofdstad. Volgens Marca en Sport vaardigde Real om die reden niemand af naar de uitreiking in Parijs. Daarbij zou de nummer twee van La Liga zeer ontstemd zijn over het feit dat Vinícius Júnior niet eens tot de genomineerden behoorde. De entourage van Real gaf het drukke wedstrijdschema op als officiële reden voor de afwezigheid.”

Terechte woede van de Real-fans?

  • Ja
  • Nee
216+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie