Excelsior wint in honderdste minuut bij NEC in spektakelstuk van debutanten

NEC en Excelsior hebben er bij de vroege zondagwedstrijd een waar spektakel van gemaakt. Het duel leek in 3-3 te eindigen, maar in de honderdste minuut sloeg Olle Uddenäs namen de bezoekers nog toe. Het was de zesde debutant die wist te scoren.

Kralingers slaan laat nog toe

NEC kende de nodige wisselingen deze zomer. Smaakmaker Oussama Tannane vertrok uit Nijmegen, net als bijvoorbeeld Landry Dimata, Iván Márquez en Souffian El Karouani. Nieuwe namen als Koki Ogawa, Sontje Hansen, Mees Hoedemakers, Youri Baas en Bram Nuytinck vormden een nieuw gezicht van de ploeg van Rogier Meijer. Bij Excelsior verlieten onder meer huurling Marouan Azarkan en Kenneth Goudmijn de club. De Kralingers begonnen vrank en vrij in De Goffert, terwijl de thuisploeg stroef oogde.

Goede start Excelsior, NEC komt terug

Na twaalf minuten kwamen de bezoeker terecht op voorsprong, via een aanval uit het boekje. Couhaib Driouech speelde zich knap vrij aan de rechterkant en bediende Nikolas Agrafiotis, die als een echte spits naar de eerste paal kwam: 0-1. NEC had weinig in te brengen, terwijl Excelsior op jacht ging naar mee. Vanuit het niets draaiden de gastheren het duel echter om in de eerste helft. In de 36ste minuut zette Bart van Rooij voor vanaf de rechterkant, waarna Youri Baas binnen kon koppen: 1-1.

Vlak voor de pauze kwam de 2-1 op het scoreboard. Magnus Mattsson bezorgde de bal bij Sontje Hansen die, ook al vanaf rechts, met links naar binnen kapte en de verre hoek vond: 2-1. NEC ging beter voetballen naarmate de eerste helft vorderde, maar het spel was toch een lange tijd erg stroperig. Het werd een duel waar vooral de debutanten zich lieten gelden. Tien minuten in het tweede bedrijf kwam Excelsior-verdediger Casper Widell helemaal vrij bij een corner. Jasper Cillessen kon met zijn hand de inzet van de Zweed niet meer keren: 2-2.

Dit keer comeback van de Kralingers

Dit was teken voor de gastheren om er een tandje bij te zetten. Na een uur spelen wist ook een derde debutant van de Nijmegenaren te scoren. Lasse Schöne legde een hoekschop bij de tweede paal, waar de nieuwe spits Ogawa kon binnen knikken. Het duel ging alle kanten op: via invallers Derensili Sanches Fernandes en Richi Omorowa moesten de bezoekers van verse kracht voorzien in de aanval. Goed voorbereidend werk van eerstgenoemde, bood Omorowa de kans op de 3-3, maar Cillessen kon redden met zijn voet.

Een aantal minuten later sloeg de Zweed alsnog toe. Na een sterke aanval opgezet door Driouech en Arthur Zagre kwam Omorowa voor zijn tegenstander en tikte van dichtbij binnen. Het was alweer de vijfde debutant die vanmiddag wist te scoren. In de slotfase leek Excelsior iets meer over te hebben, maar in de negen minuten blessuretijd veranderde er niks meer aan de stand. In de tiende minuut echter wél! Omorowa vond landgenoot Olle Uddenäs die met een prachtig hoog schot in de korte hoek toesloeg: 3-4.

Scoreverloop: 0-1 (12′) N.Agrafiotis, 1-1 (36′) Y.Baas, 2-1 (44′) S.Hansen, 2-2 (53′) C.Widell, 3-2 (60′) K.Ogawa, 3-3 (73′) Omorowa, 3-4 (100′) O.Uddenäs