‘Europese topclubs staan in de rij voor Belgische revelatie’

Foto: ‘Europese topclubs staan in de rij voor Belgische revelatie’

De Rode Duivels sneuvelden vrijdagavond in de kwartfinales van het EK na een 1-2-nederlaag tegen Italië. De teleurstelling was achteraf erg groot, toch waren er ook enkele lichtpunten. Zo speelde jonkie Jérémy Doku een sterke wedstrijd en die prestatie is niet onopgemerkt gebleven.

Vlak na de partij oogstte de 19-jarige aanvaller van Stade Rennes lof van media over heel Europa voor zijn snelheid en dribbels. Daarnaast kon hij blijkbaar ook enkele topclubs charmeren. Zo meldt Gazzetta dello Sport dat verschillende Europese grootmachten hun zinnen hebben gezet op Doku. Het Italiaanse Juventus zou zijn dossier alvast van dichtbij volgen. Ook vanuit de Premier League heerst er naar verluidt belangstelling, al is de kans op een zomers vertrek behoorlijk klein. Rennes zou namelijk een gigantisch bedrag van zo’n 60 à 65 miljoen euro verlangen voor zijn diensten. En het valt te betwijfelen of er ploegen bereid zijn om zo diep in de buidel te tasten, zeker gezien de corona-crisis.

UPDATE 05/07

Niet alleen Juventus of de topclubs uit de Premier League, hebben hun vizier gericht op de jonge flankflitser. Zo meldt Christian Falk, chef voetbal van BILD, dat ook Bayern München de Rode Duivel van dichtbij volgt. Der Rekordmeister zou een grote toekomst zien in de jonge flankaanvaller, toch is een transfer op korte termijn niet aan de orde. Bayern zou hem van dichtbij scouten, maar is voorlopig niet zinnens om een bod te doen. Pas wanneer Kingsley Coman of één van de andere aanvallers vertrekt, zou het dossier in een stroomversnelling kunnen raken. Maar die kans is deze zomer behoorlijk klein.

Goede speler?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie