Etienne Vaessen bij kennis, op weg naar ziekenhuis

Foto: Etienne Vaessen bij kennis, op weg naar ziekenhuis

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax van zaterdagavond is definitief gestaakt na een botsing tussen doelverdediger Etienne Vaessen van de thuisploeg en Brian Brobbey van de gasten. De keeper lag daarna roerloos op het veld en werd behandeld, waarbij de andere spelers op het veld een totaal ontredderde indruk maakten. Inmiddels is er echter een update te melden, de goalie is namelijk bij kennis.

Etienne Vaessen in ambulance op weg naar ziekenhuis

Volgens het ANP is Vaessen inmiddels bij kennis en wordt hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het persbureau meldt daarnaast: “Vaessen werd na zo’n 5 minuten met een brancard van het veld gedragen. Meerdere ooggetuigen zagen dat de doelman bij kennis was toen hij in een ziekenauto werd gedragen.”

Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal sloeg het noodlot toe: Brobbey kwam met zijn benen hard in botsing met het hoofd van Vaessen. De spelers van zowel RKC als Ajax zagen meteen dat de nood aan de man was en sommeerden hun respectievelijke clubdokters om het veld te betreden, niet alleen die van de thuisploeg maar later óók die van de gasten.

Ontredderde spelers

Het werd meteen muisstil in het Mandemakers Stadion, voornamelijk door de reacties van de voetballers, die een reddeloze en aangeslagen indruk maakten. Brobbey sloeg bijvoorbeeld een kruisje, RKC-verdediger Dario van den Buijs ging achter de achterlijn liggen en middenvelder Yassin Oukili was in tranen en moest van het veld begeleid worden. Andere spelers vormden meteen een ‘beschermingscirkel’ rondom Vaessen, die dus behandeld werd. Toen een steward van RKC naar de zijlijn sprintte om een AED-apparaat te halen, werd al helemaal duidelijk dat de situatie menens was.

Definitieve staking

Vaessen werd per brancard van het veld gedragen en enkele minuten later was de stadionspeaker van de Waalwijkers te horen: “Dames en heren, u heeft zojuist kunnen zien wat er gebeurd is. Een aantal spelers van RKC is daar zodanig van aangeslagen, dat besloten is de wedstrijd definitief te staken.” Nu weten we dus dat de goalie op weg is naar het ziekenhuis, en het belangrijkste: bij kennis.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie