Engelse media fileren onherkenbaar Ajax: ‘Cruijff draait zich om in zijn graf’

Foto: Engelse media fileren onherkenbaar Ajax: ‘Cruijff draait zich om in zijn graf’

Ajax ging donderdagavond op bezoek bij Brighton Hove & Albion kansloos met 2-0 onderuit. Ook de Engelse media zag niets meer terug van de Amsterdamse grootmacht die Ajax ooit was. Er volgden dan ook harde conclusies voor het defensief opererende Ajax, dat ‘voetballes’ kreeg van Brighton.

Ajax krijgt voetballes

The Guardian stelde dat Ajax voetballes kreeg van Brighton. “Laten we dat nog eens opschrijven: Brighton, een club die 34 jaar niet op het hoogste Engelse niveau speelde voor zijn terugkeer in 2017, gaf het machtige Ajax, de uitvinders van het moderne voetbal, voetballes. De krant schrok ervan hoe Ajax voor de dag kwam in het Europa League-duel. “Het was verontrustend om een Ajax-ploeg fysiek en defensief voetbal te zien spelen, maar het was voor een deel wel begrijpelijk.”

The Daily Mail zag ook dat Ajax niet het niveau van weleer heeft en blikte terug in de tijd. “Al is dit niet het Ajax van weleer. Vijftig jaar nadat Johan Cruijff hen inspireerde tot een hattrick van Europa Cups, zijn ze geen schim van de ploeg die bijdroeg aan het legendarische Totaalvoetbal. Tegen hun principes in verdedigden ze en zakten ze in en probeerden ze hun kans te grijpen in de tegenstoot. Het is genoeg om Cruijff zich in zijn graf te laten omdraaien, zou je zeggen.”

Ajax onherkenbaar

Ook The Telegraph verwees naar de clubhistorie van de onthutsend zwak spelende Amsterdammers. “De club uit Amsterdam is een schaduw van zichzelf. Het grote Ajax won vier keer de Europa Cup, terwijl Brighton de vierde wedstrijd in Europa nog moet spelen, hoewel er deze avond geen twijfel was over wie de beste spelers had.”

The Dutch giants leunden achterover en werden gehekeld door hun eigen supporters als ze weer een bal achteruit speelden”, schreef The Sun. Deze ploeg is ver verwijderd van het Ajax van vier jaar geleden en die halve finale in de Champions League tegen Tottenham Hotspur. En deze ploeg speelt in een ander sterrenstelstel dan het tijdperk-Johan Cruijff.”

Wat vond jij van de speelwijze van Ajax?

  • Onacceptabel
  • Logische keuze
  • Ajax moet altijd op de aanval spelen
476+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie