Ellende in Emmen: topmannen geen vrienden en de nieuwe kandidaat

Foto: Ellende in Emmen: topmannen geen vrienden en de nieuwe kandidaat

Dat de zeer populaire hoofdtrainer Dick Lukkien de deur bij FC Emmen achter zich dichttrok, was al een aderlating voor de Keuken Kampioen Divisieclub. Het vertrek van voorzitter, geldschieter en clubman in hart en nieren Ronald Lubbers is dat evenzo. Voor de na nauwelijks een half jaar alweer opgestapte Mike Willems geldt dat niet. Hoe nu verder in het noorden?

Wat ging er intern mis bij FC Emmen en wie moet technisch manager Mike Willems gaan opvolgen?

Ronald Lubbers. Vele jarenlang was deze steenrijke transportondernemer hét gezicht van FC Emmen. De man op de achtergrond die zich sinds 2012 als voorzitter binnen de club met vele dingen bezighield, ondanks zijn drukke zakelijke bestaan: het (mede)regelen van nieuwe spelers van heinde en verre, het betalen daarvan, de club zo goed als mogelijk uitdragen naar buiten, het boegbeeld zijn van de Emmense FC ook.

Lubbers en Lukkien waren als twee handen op één buik. Dé succesformule waardoor de Emmenaren enige tijd geleden hun intrede deden in de Eredivisie. Met tussendoor tegenslagen, zette dit duo zelf de club de laatste jaren steeds meer op de kaart. FC Emmen werd niet meer als een soort van armzalig provincieclubje gezien, maar meer als een ambitievol voetbalbedrijf waar financieel een en ander mogelijk was voor spelers die naar De Oude Meerdijk konden worden gelokt.

Ziekmelding

In maart dit jaar legde preses Lubbers, in verband met gezondheidsredenen zo werd door Emmen gecommuniceerd naar de buitenwereld toe, zijn taken neer als clubvoorzitter. Dit gaf al te denken. Er broeide op de achtergrond iets, zo leek het althans. Enkele maanden voor dit besluit van de FC Emmen-topman was Mike Willems aangesteld als technisch manager bij de profs in Oost-Nederland.

Dit gebeurde nadat hij was ontslagen bij PEC Zwolle. Dat congé ging echter niet zonder slag of stoot. Willems vond dat hij recht had op een ruime ontslagvergoeding. Na een arbitragezaak moesten de Zwollenaren een half jaar na het ontslag een geldsom op tafel leggen, waarna hij vrijwel direct aan de slag ging bij Emmen. Opmerkelijk was het dat FC Emmen koos voor Willems als technische baas, terwijl hij zeker geen grote naam in het wereldje is.

Gebrouilleerde relatie

Volgens ingewijden boterde het al vanaf het begin niet echt tussen hem en voorzitter Lubbers, die zich – gezien zijn grote ervaring en contacten – ook vaker met transferzaken had beziggehouden. Het tweetal kon niet echt door één deur. In maart dit jaar legde Lubbers, zoals eerder aangegeven, prompt zijn bestuurshamer neer en nam afstand van ‘zijn’ club. Ondertussen haalde Mike Willems als technisch verantwoordelijke Fred Grim binnen als nieuwe trainer.

Nadat FC Emmen net daarvoor gedegradeerd was naar de KKD. Een helse nieuwe opgave dit seizoen dus voor deze voormalig doelman van onder andere Ajax en Cambuur, die zijn ambities echter niet onder stoelen af banken steekt. De man die hem naar Emmen haalde, vertrekt na een half jaar echter alweer. Dit omdat er ‘een te groot verschil van inzicht was ontstaan over het te voeren beleid.’ Veelzeggende woorden over hoe de spreekwoordelijke vork in de afgelopen maanden op de burelen van De Oude Meerdijk in de steel heeft gezeten: veel onvrede en ruis. Anders gaat een zakelijk huwelijk immers niet na nauwelijks een half jaar alweer over in een definitieve scheiding.

De grote vraag is nu: wie moet Willems gaan opvolgen om het technische beleid bij FC Emmen zo snel als mogelijk, zeker tijdens de lopende en drukke transferperiode, weer van sturing te voorzien. Een naam die in de wandelgangen wordt genoemd is die van oud-prof Jeffrey van As als eventuele kandidaat, weet SoccerNews.nl. De voormalig verdediger, die het verleden als technische man werkte bij NAC, ADO Den Haag en Roda JC, wil in ieder geval weer heel snel aan de slag.

Van As liet in het verleden zien over goede contacten te beschikken en verstand van zaken te hebben. Het is nu zaak dat de directie van FC Emmen snel over de precieze invulling van de vacante technische functie een beslissing gaat nemen.

FC Emmen is beter af zonder Mike Willems?

  • Ja
  • Nee
1078+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie