‘Dubbele tegenvaller voor Ronald Koeman’

Foto: ‘Dubbele tegenvaller voor Ronald Koeman’

Zondag was het smullen van de Premier League-kraker tussen Liverpool en Manchester City. Het treffen tussen beide topploegen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Valentijn Driessen zag in de topper twee lichtpuntjes voor bondscoach Ronald Koeman, maar zag tegelijkertijd ook een grote tegenvaller.

Mee- en tegenvallers voor Oranje-bondscoach Ronald Koeman

“Voor bondscoach Ronald Koeman was het goed om te zien dat de jubelverhalen over Virgil van Dijk van de andere kant van Het Kanaal op zijn plaats zijn. Behoudens een slordigheidje speelde hij soeverein en deed Erling Haaland verbleken. Dit was weer de Van Dijk van het Liverpool dat kampioen werd en de Champions League won”, waarmee Driessen het eerste lichtpuntje voor Oranje aanstipte. Ook het spel van Nathan Aké kon Driessen wel bekoren. “Bij City deed Nathan Aké nauwelijks onder voor Van Dijk, alhoewel zijn enige slordigheidje met een te korte terugspeelbal leidde tot een penalty, de gelijkmaker en het geblesseerd uitvallen van doelman Ederson.”

Tegenvallers voor Koeman

Wel zag Driessen dat Koeman ook tegenvallers moest incasseren. “Slecht nieuws voor Koeman was het uitvallen van Micky van de Ven bij Spurs met een hamstringblessure na een geweldig blok. De snelste speler van de Premier League toont zich nogal blessuregevoelig. De laatste interlandperiode ontbrak Van de Ven ook vanwege een blessure.”

Daarnaast constateerde Driessen ook een tegenvaller in de topper tussen Liverpool en Manchester City. “Een tweede tegenvaller voor de bondscoach is dat Cody Gakpo na bijna vijftien maanden nog steeds geen onbetwiste basisspeler is op het niveau van Liverpool. Terwijl Koeman zo dringend behoefte heeft aan een aanvalsleider voor EURO 2024 in Duitsland die wekelijks op Europees topniveau acteert. Gakpo was invaller in de topper tegen City.”

Op welke positie moet Koeman Gakpo gebruiken op het EK?

  • Spits
  • Linksbuiten
  • Rechtsbuiten
  • Achter de spits
885+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie