Driessen weet genoeg: ‘Met dit duo word je geen wereldkampioen’

Foto: Driessen weet genoeg: ‘Met dit duo word je geen wereldkampioen’

Valentijn Driessen weigert mee te gaan in de hosannastemming na de 0-2 zege op Senegal. De journalist schrijft vanuit Qatar dat hij ook héél wat mis zag gaan bij het Nederlands elftal, dat zich lang stuk leek te gaan bijten op de tegenstander.

“Je viel bijna in slaap”, opent Driessen in De Telegraaf. “Gelukkig waren die trommelaars er nog. Daar werd je echt helemaal gek van. Willem Vissers van de Volkskrant is vaak bij de Afrika Cup geweest. Ik vroeg hem hoe het kon dat dat geluid zo bleef hangen. Dat had schijnbaar te maken met het feit dat de stadions open zijn. En gelukkig waren ze er, want ze hielden ons goed wakker.”

‘Gakpo Man of the Match, net voor Noppert’

“Het was niet om over naar huis te schrijven, het viel echt zwaar en zwaar tegen. Senegal was stug, maar eigenlijk ook niet. Senegal is te zwak om Nederland echt te verontrusten. Dan verwacht je meer van het Nederlands elftal. Ik vond Oranje heel afwachtend spelen en te snel balverlies leiden. Frenkie de Jong ook. Die wordt vaak bejubeld, maar we mogen de lat best iets hoger leggen voor Frenkie. Hij gaf wel een geweldige assist bij de 0-1 van Gakpo. Daar refereerde Van Gaal ook aan.”

Driessen kiest voor Gakpo als Man of the Match, nipt voor doelman Andries Noppert. “Ik kies liever voor een aanvaller dan voor een keeper. Maar voor die jongen (Noppert, red.) is het geweldig. Hij komt hier voor zijn eerste interland en houdt dan meteen de nul. Dit is een jongensboek, of een jongensdroom.”

‘Met duo Janssen en Bergwijn word je geen kampioen’

Met de nabeschouwing van Van Gaal was Driessen het (voor de verandering) wel eens. “Normaal gesproken zegt hij dat het geweldig was als Oranje slecht heeft gespeeld en als ze gewonnen hebben valt het altijd zwaar tegen. Maar hij gaf een reëel beeld van de wedstrijd. Hij gaf nog wel even aan dat ‘zijn’ wissels het verschil maakten. Het waren twee spelers (Gakpo en De Jong, red.) die er al in stonden, maar het waren positiewisselingen. Het duo Memphis en Gakpo maakte wel veel meer indruk dan Janssen en Bergwijn. Met dat duo word je geen wereldkampioen.”

Wordt Cody Gakpo topscorer van Oranje op dit WK?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bergwijn passeren vrijdag?

  • Doen
  • Niet doen
484+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie