Driessen duidt verschil in transfersom tussen Antony en Gakpo

Foto: Driessen duidt verschil in transfersom tussen Antony en Gakpo

Valentijn Driessen snapt wel dat de transfersom van Antony een stuk hoger lag dan die van Cody Gakpo nu. De chef voetbal van De Telegraaf legt uit dat de Braziliaan zijn nationaliteit mee heeft én al op Champions League-niveau schitterde.

Maandag werd de transfer van Gakpo afgerond. De Eindhovense aanvaller verruilde PSV voor Liverpool, waarbij de Engelse grootmacht vijftig miljoen euro neertelde. Menigeen vond die prijs te laag, zeker vergelijken met de honderd miljoen die Manchester United afgelopen zomer aan Ajax betaalde voor Antony. Gakpo toonde daarnaast zijn uitstekende vorm tijdens het WK in Qatar.

Driessen snapt de transfersommen echter wel. “Dat kun je best wel nuanceren. Hij was als één van de weinige spelers van het Nederlands elftal zichtbaar, heeft in de groepswedstrijden gescoord, maar daarna was hij minder zichtbaar. Antony is Braziliaan, komt van Ajax en speelt een jaar Champions League, waarbij hij zijn gezicht heel goed heeft laten zien. Dan ben je veel waard voor een club uit Engeland”, aldus de journalist.

“Het heeft ook te maken met de geschiedenis van een aantal Nederlandse voetballers, te beginnen met Depay, maar ook Klaassen en Van de Beek”, vervolgt hij. “Het rendeert allemaal niet in Engeland. Er zit een risico aan, want Gakpo kon het verschil in de Champions League niet maken bij PSV.”

Titelrace Eredivisie

De transfer van Gakpo kan volgens Driessen een flinke invloed hebben op de titelrace in de Eredivisie. Zijn vertrek zal een enorm gemis zijn voor PSV. “Veertien goals en zeventien assists, dus bij 31 goals betrokken na veertien wedstrijden. PSV kan de kampioenswens nu wel bij het grofvuil zetten. Of ze moeten zodanig gaan investeren, maar dat gaan ze niet doen, want deze verkoop is gedaan om de afschrijvingen te kunnen betalen.”

Koploper Feyenoord kreeg onlangs ook te maken met een stevige domper. Steunpilaar Gernot Trauner raakte geblesseerd en is de komende maanden niet inzetbaar. “Feyenoord heeft ook een probleem met Trauner. Dat was een hele belangrijke pion in het spel van Arne Slot. Ze hebben problemen, dus PSV en Feyenoord moeten uitkijken dat ze de deur niet wagenwijd openzetten voor Ajax”, besluit Driessen.

Snap jij deze transfersommen?

  • Zeker wel
  • Nee, totaal niet
844+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie