Dit zijn de opstellingen van NEC en Sparta

Foto: Dit zijn de opstellingen van NEC en Sparta

Bij de wedstrijd tussen NEC Nijmegen en Sparta Rotterdam zou je misschien kunnen denken: deze laat ik aan me voorbijgaan. Dan zou je echter een fout maken, want beide teams spelen dit seizoen opvallend leuk (en ook goed) voetbal. In het Goffertstadion neemt de nummer zes van de competitie het op tegen de nummer negen.

Eerder dit seizoen kwam NEC niet zo goed voor de dag op Het Kasteel, waar het 2-0 werd voor de thuisploeg. Oefenmeester Rogier Meijer in gesprek met ForzaNEC: “Dat dwingt Sparta namelijk af met zijn manier van spelen. Ze zijn een collectief, met heel ervaren spelers in iedere linie met in de voorhoede hele specifieke kwaliteiten. Ze staan niet voor niets op plek zes.” Hij kan zich het duel nog goed herinneren: “Toen was hun speelstijl voor een deel gericht op het afstoppen van Oussama (Tannane, red), maar die is er morgen niet bij. Ze zullen dus iets anders moeten verzinnen.”

Tegen Feyenoord kreeg Iván Márquez een rode kaart, maar die prent werd later geseponeerd: “Of mijn stelligheid in interviews geholpen heeft weet ik niet, maar het is fijn dat die kaart terecht geseponeerd is. Na de wedstrijd zat ik nog in de emotie, inmiddels is de boosheid wel gezakt. Maar het is soms moeilijk om te zien dat het doel waarvoor de VAR is geïntroduceerd, namelijk een eerlijker wedstrijdverloop, niet consequent wordt bereikt. Maar ik ben nog steeds vóór de VAR.”

Maurice Steijn

Trainer Maurice Steijn van Sparta blikt vooruit op de ouverture: “De vorm van de dag is vaak bepalend in dit soort duels. Ik vind NEC vergelijkbaar met ons. Dat hebben we in de thuiswedstrijd hier ook gezien. Ze hebben individueel goede spelers, maar het is ook een ploeg die vanuit de organisatie speelt. Het is ook een ploeg die heel vaak de nul kan houden.”

RKC Waalwijk trok een muur op tegen de Rotterdammers, doet NEC datzelfde? “Dat denk ik niet. Ze spelen thuis en willen ze richting die plek 8, dan moeten ze wel op de aanval spelen om te winnen en het gat richting ons te verkleinen. Ik verwacht wel dat ze meer intenties hebben om van ons te winnen.”

Pakt Sparta vanavond de drie punten, dan wipt de ploeg van Steijn over Ajax heen.

Wordt het een gelijkspel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wat denk jij?

  • NEC wint
  • Sparta wint
  • Dit wordt gelijk
7+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie