‘ADO Den Haag gaat Dirk Kuyt alsnog ontslaan’

Foto: ‘ADO Den Haag gaat Dirk Kuyt alsnog ontslaan’

Dirk Kuyt moet serieus vrezen voor zijn toekomst bij ADO Den Haag. Na de 2-3 nederlaag tegen VVV-Venlo staat de oefenmeester intern ter discussie en de kans is reëel dat hij tijdens het WK al werkloos is.

Tijdens het duel met VVV maakte de ADO-aanhang in woord en gebaar duidelijk dat het krediet van Kuyt op is. De Katwijker kreeg het zelf ook mee, maar verklaarde na afloop niet aan opstappen te denken. Daarmee plaatste de voormalig Feyenoord-aanvaller de bal bij de clubleiding. Promotie naar de Eredivisie is getuige de vorm en de zeventiende positie op de ranglijst ver weg…

Serieuze twijfel

Het Algemeen Dagblad schrijft: “Nooit werd er binnen ADO serieus over een ontslag van Kuyt nagedacht. Maar feit is dat het moment afgelopen weekend dichterbij dan ooit was. Intern waren na het duel met VVV immers serieuze twijfels of Kuyt nog wel de man zou zijn om de club dit seizoen aan promotie te helpen. Ook waren er twijfels of de ‘chemie’ met de spelersgroep er nog wel is.”

Het AD vervolgt: “Beleidsbepalers binnen de Haagse club konden afgelopen zaterdagochtend dan ook niet aangeven of Kuyt komende vrijdag, als een uitduel met Telstar op de rol staat, nog de trainer van ADO zou zijn. Uiteindelijk werd besloten de oud-international toch het vertrouwen te geven. Dit omdat op de burelen van de club het gevoel leeft dat de schuld niet alleen bij Kuyt, maar ook zeker bij de niet presterende spelers kan worden gelegd. Al was de boodschap richting de ADO-trainer duidelijk: er moeten snel goede resultaten volgen.

Na een gesprek met de spelersgroep besloot Kuyt er de schouders onder te zetten, maar volgens de krant volgt er ‘sowieso een evaluatiegesprek met Kuyt’ gedurende het WK. “Gezien de eerste maanden van het seizoen, waarin de Haagse club het lachertje van de Keuken Kampioen Divisie was en geen enkele progressie is geboekt, is dat een broodnodig gesprek. En een waarin het hoofdthema zal zijn of de oud-topvoetballer nog de juiste man op de juiste plek is. Het is de vraag of overwinningen op Telstar en Roda JC nog iets aan het antwoord op die vraag kunnen veranderen.”

Telstar
ADO Den Haag
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 november 2022 19:55.

Zou dat terecht zijn?

  • Ja
  • Nee
393+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie