Deze voor Ajax oude bekenden spelen bij Union Berlin

Foto: Deze voor Ajax oude bekenden spelen bij Union Berlin

Ajax neemt het om 18.45 uur op tegen Union Berlin in de tussenronde van de Europa League. In de Johan Cruijff ArenA keren twee oude bekenden terug. Sheraldo Becker en Danilho Doekhi speelden nooit namens Ajax 1 in dit stadion, maar speelden in het verleden wel bij de Amsterdammers. Zij staan allebei in de Berlijnse basis.

Check hier de opstellingen van Ajax en Union Berlin

Wanneer speelde Sheraldo Becker bij Ajax?

Becker is een geboren Amsterdammer en werd op vroege leeftijd gescout door Ajax. Hij doorliep daar alle jeugdelftallen en kwam uiteindelijk terecht bij Jong Ajax. Daarvoor speelde hij dertig wedstrijden waarin hij vijf keer scoorde en vijf assists gaf. Tot een debuut bij het A-elftal kwam het nooit.

Uiteindelijk pikte PEC Zwolle hem op en later speelde hij bijna honderd duels voor ADO Den Haag (dertien doelpunten en twintig assists). Union haalde de Nederlandse Surinamer in de zomer van 2019 naar Berlijn.

Daar ontwikkelde hij zich langzaam tot een snelle spits in een tweespitsensysteem. Dit seizoen is Becker de topscorer van Union Berlin. In de Bundesliga heeft hij in twintig wedstrijden zeven keer gescoord. Ook leverde hij vier assists. In de Europa League was Becker tot nu toe goed voor één doelpunt en één assist. Inmiddels is zijn marktwaarde vijftien miljoen euro.

Lees ook: ‘Mijn familie en vrienden juichen voor Union in ArenA’

Wanneer speelde Danilho Doekhi bij Ajax?

Doekhi is net als Becker een Nederlandse Surinamer. Hij is alleen geboren in Rotterdam, waar hij in de jeugd bij Excelsior zat. De centrale verdediger debuteerde ook in de hoofdmacht van Excelsior. Na zijn debuut werd hij door Ajax transfervrij vastgelegd en mocht hij beginnen bij Jong Ajax.

Ook Doekhi speelde nooit een minuut voor Ajax 1. Hij bleef zijn wedstrijden afwerken bij het beloftenelftal, dat met Doekhi in de basis kampioen werd in het seizoen 2017-2018 van de eerste divisie. Vitesse kocht Doekhi in de zomer van 2018 en in Arnhem brak de verdediger echt door.

In de afgelopen zomer was er veel interesse voor de transfervrije Doekhi. De verdediger koos uiteindelijk voor Union Berlin. Niet zonder succes. Hij veroverde uiteindelijk een basisplaats en is met vier doelpunten en twee assists (in slechts elf competitieduels) een belangrijke pion in het elftal van de nummer twee van Duitsland.

Lees ook: Doekhi zwemt tegen de stroom in: ‘Geen populaire mening wellicht’

Welke van deze spelers had Ajax nu goed kunnen gebruiken?

  • Alleen Becker
  • Alleen Doekhi
  • Allebei
  • Allebei niet
32+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie