Deze 18 gasten gaan we nooit meer terugzien in Vandaag Inside

Foto: Deze 18 gasten gaan we nooit meer terugzien in Vandaag Inside

Vandaag Inside is voor menigeen een springplank richting de top van de televisiewereld gebleken. Maar in de rijke historie van de talkshow zijn er ook héél wat gasten voorbij gekomen die beduidend minder succesvol waren aan tafel bij Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Geïnspireerd op Veronica Superguide stelt SoccerNews.nl een lijst met 18 voormalig tafelgasten die we nooit meer terug zullen zien in VI samen.

1. Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck heeft dit kalenderjaar meerdere keren aan tafel gezeten bij Vandaag Inside, maar eigenlijk was de spanning iedere keer opnieuw voelbaar. Met name doordat Sander (extreem)links is, en de rest van de tafel rechts, klikte het geen moment. Toen Sander het publiek van VI via Twitter ‘domrechts’ noemde, was de maat vol. Met name voor René van der Gijp. “Deze arrogante jongen lijdt aan een hele ernstige vorm van zelfoverschatting”, klonk het.

2. Yesim Candan

Yesim Candan zat in de eerste aflevering sinds de kaarsrel aan de bar bij Vandaag Inside. Hoewel ze tegen het cancelen van Derksen pleitte, ging ze wel tegen hem in. Het ontaardde in bekvechten over en weer. “Als je even nou je mond houdt, dan maak ik even het verhaal af en dan mag jij van mij de hele uitzending vollullen. Mag ik even mijn verhaal afmaken?” Later noemde Derksen Candan nog een keer ‘vermoeiend’ en zei hij: “Ja, die is gecanceld.”

3. John Williams

Op de vraag ‘wie de slechtste tafelgast ooit is geweest’, noemde Derksen in 2021 al eens de naam van John Williams. “Dat was de aller slechtste. Ik weet nog wel dat ik aan hem vroeg: ‘Wat is jouw favoriete club?’ John antwoordde: ‘Nee, daar praat ik niet over.’ Ik denk joh: ‘Ga jij lekker klussen.'” Gelukkig erkende Williams later dat ‘heel uitgesproken zijn niet in zijn DNA zit, en dat hij gewoon fan blijft van het programma’. Maar terugkeren aan tafel zit er niet meer in.

4. Steven Brunswijk

Steven Brunswijk was de tafelgast tijdens de beruchte kaars-rel aflevering. Braboneger lachte ongemakkelijk mee met Derksen en Gijp over zijn anekdote, maar vertelde later dat hij het ‘helemaal niet zo grappig vond’. En Derksen zei, toen-ie eenmaal ‘geuncanceld’ was: “Toen zat ik ’s avonds in de auto terug, en toen dacht ik: dit nooit meer. Naast Steven Brunswijk zitten vond ik wel een dieptepunt. Daar kwam niks uit.” Anderzijds heeft Steven ook al eens gemeld dat hij nooit meer aan wil schuiven.

5. DJ Jean

Tijdens de Oranje-editie van VI mocht DJ Jean eens aanschuiven. Hij zat er een uur lang te pochen over zijn ruige leven, waarin hij ‘duizenden vrouwen in bed had gehad’. Derksen was toen zelf niet aanwezig aan tafel, een dag later kwam hij er op terug. “Hoe is het in godsnaam mogelijk dat de redactie zó’n lul uitnodigt?” En daar reageerde Jean dan weer op met een video vol beledigingen. “Als je wat te zeggen hebt, face to face: kom maar! Met je grote bek!”

6. Maarten van Rossem

René van der Gijp ‘heeft aan weinig mensen een hekel, maar Maarten van Rossum is er één van’. Dit nadat hij – net als Schimmelpenninck – het publiek van VI beledigde (‘Achterlijke show, schaamt u zich als u kijkt!’). Dat deed de Amerika-kenner en historicus zelfs op het moment dat hij zélf aan tafel zat bij VI.

7. Wouter de Vries

“Jan Helenius, de eindredacteur, en ik hebben hem allebei dezelfde middag op de radio gehoord, over economie. Waanzinnig verhaal. Maar dan zit hij hier, en hij zegt niks!” Dat waren de woorden van Derksen over Wouter de Vries, broer van wijlen Peter R., deze week. Wouter gaan we duidelijk ook niet meer terugzien in de talkshow.

8. Maxim Hartman

Je kon het al zien aankomen toen je hem uitnodigde, maar Maxim Hartman nam geen blad voor de mond bij VI en maakte ruzie aan tafel. Over Van der Gijp zei hij ‘hij kan er ook niets aan doen dat dat soort grapjes van zijn eenvoudige tong afrollen’ en Wilfred noemde hij ‘het pooiertje van René en Johan’. Toen Hartman later voor een item met RTL Boulevard wilde spreken met Derksen, gaf de analist aan dat hij ‘geen zin had om te praten met die paardenlul’.

9. Thomas van Groningen

Johan Derksen heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij zich genaaid voelde door Thomas van Groningen. De politiek verslaggever liet VI zitten, terwijl hij door dat programma juist was doorgebroken op de tv, omdat men dat bij zijn werkgever graag wilde. Hij zit nu regelmatig aan tafel bij Op1.

10. Roos Schlikker

Schrijver en columnist Roos Schlikker maakte best een prima indruk aan tafel bij VI, maar besloot zelf het programma te cancelen vanwege de kaarsrel van Derksen. Een hard gelach, want enkele weken ervoor had ze nog aangegeven dat ze ‘erg blij was met haar vaste tafelplek in VI’. “Roos heeft zichzelf gecanceld”, bevestigde Wilfred deze week nog.

11. Britt Dekker

Britt Dekker ‘wilde maar niet praten, die moet ook niet meer komen’, zei Derksen recent in VI over de populaire blondine. Waar ze bekendstaat als een flapuit, kwam dat er aan deze tafel niet uit. “Als hij (Rob Kemps, red.) hier gaat zitten, dan verlangen we ook dat hij meedoet. Dat geldt voor hem en dat geldt ook voor dat meisje. Het was allebei niks.”

12. Rob Kemps

En dus is Rob Kemps nummer 12 op deze lijst. “Als het niet van links naar rechts gaat, heb je niks aan hem.” Het VI-trio vindt Kemps een prima gozer, maar niet geschikt voor VI. “Te aardig, Mr Perfect, ideale schoonzoon.”

13. Paul de Leeuw

Met Paul de Leeuw aan tafel was het lachen, gieren, brullen. Hij wil zelf echter niet meer komen, omdat hij naar eigen zeggen ‘niet aan tafel paste’, niet mee kon gaan met alle ongezouten meningen die over de tafel vlogen.

14. Chatilla van Grinsven

“Dat zijn mensen die graag op tv willen, maar niets toevoegen”, zei Derksen recent over basketbalster Chatilla van Grinsven. Ondanks het feit dat ze best aardig mee kon komen tijdens haar bezoekjes aan de talkshow, hoeven we haar niet meer snel terug te verwachten.

15. Leonie ter Braak

De Tukekrse tv-ster Leonie ter Braak was met name bij Johan Derksen wel geliefd, maar: “Die is nu overgelopen naar de concurrentie, waar ze meer inhoudelijke programma’s mocht doen. Zoals ballonnen opblazen. Dus dat is wel goed gelukt.” Leonie stapte namelijk over naar RTL, waar ze het flopprogramma Blow Up presenteerde.

16. Youp van ‘t Hek

Youp van ‘t Hek is vrij grof gebekt, maar tijdens zijn bezoekje aan De Oranjewinter kwam hij er niet helemaal goed in. Later erkende de cabaretier zelf: “Ik dacht gelijk: Ik heb hier eigenlijk niets te zoeken, en toen had ik ook weer spijt. Waarom ben ik eigenlijk gegaan? Het is niet mijn programma.” Tijdens de kaarsrel keerde hij zich ook bikkelhard tegen Derksen en co. Die gaan we zeker niet meer aan tafel zien, dus.

17. Heleen van Royen

Heleen van Royen. Ze paste prima aan tafel, maar sinds de sidekick is geworden bij Khalid & Sophie (BNN-VARA), is haar verboden om nog bij VI aan te schuiven. “Dat is een concurrentiebeding, denk ik”, zei Heleen. Haar zoon Sam van Royen werkt wel nog bij VI, als redacteur.

18. Stella Bergsma

En tot slot Stella Bergsma, die zelf aangaf heel graag nog eens aan te schuiven, maar: “Ik vermoed dat die kans zeeeeeer klein is. Via via vernam ik dat niet iedereen bij het programma het een groot succes vond. Dat vind ik wel gek want ik was de enige tafeldame daar die ooit trending op Twitter was. Weliswaar omdat iedereen woedend op me was, maar mensen woedend maken is toch juist de succesfactor van iemand als Derksen? Of gaat zoiets te ver bij een vrouw?”

Wie had jij best eens terug aan tafel willen zien?

  • Schimmelpenninck
  • Van Rossem
  • Maxim Hartman
  • Leonie ter Braak
  • Geen van deze opties
4273+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:23
31+
Theo Janssen blij met N.E.C. supporters
20:55
122+
‘Liverpool-leegloop dreigt voor Arne Slot’
20:21
23+
FC Twente maakt het bovenin weer ontzettend spannend
20:00
38+
Kritiek op Ajax-bestuur: “Van Praag moet de politiek in”
19:52
55+
Mossou en Warmerdam hard maar fair over Mark van Bommel
19:26
75+
Eerste vrouwelijke hoofdcoach in Duitsland een feit
18:49
34+
Topvorm Lammers bekroond met uitverkiezing: “Veel betere speler geworden”
18:29
8+
Nederland krijgt op EK niet te maken met Franse pechvogel
18:09
174+
Feyenoord krijgt goed nieuws richting PEC-thuis
17:49
314+
‘Zo groot is de kans dat Promes wordt uitgeleverd aan Nederland’
17:26
61+
Spaan sloopt De Ligt-collega: “Geen echte voetballer, geschapen door AI”
17:05
0+
Voorbeschouwing: Zal Girona FC Barcelona van de tweede plek stoten?
17:00
3+
Heftige strijd tussen fanatieke fans | SN Voetbalquiz #3
16:49
208+
‘Ajax wil Zuid-Amerikaans toptalent halen’
16:29
45+
Maatsen opnieuw in het zonnetje gezet door UEFA
16:09
91+
Heerenveen grijpt in en gaat voor schokeffect na 0-8
15:45
74+
Ten Hag lacht om transfersuggestie: “Iedere transferperiode weer…”
15:30
364+
Van der Gijp doet onthulling over Gullit én Frenkie de Jong
15:15
62+
‘FC Twente heeft Boschker-opvolger in beeld’
15:00
53+
Spotify-playlists PSV: 7K Op Je Feestje en de palingsound
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie