Denigrerende Zidane-uitspraken zorgen voor ontslag voorzitter Franse voetbalbond

Foto: Denigrerende Zidane-uitspraken zorgen voor ontslag voorzitter Franse voetbalbond

Noël Le Graët is niet langer meer de voorzitter van de Franse voetbalbond. Het Franse persbureau AFP meldt dat de Le Graët uit zijn functie is ontheven na een storm van aanhoudende kritiek. De 81-jarige voorzitter had zich laatdunkend uitgelaten over de Franse voetballegende Zinedine Zidane.

Zidane gold ook al mogelijke kandidaat voor het bondscoachschap als opvolger van Didier Deschamps, maar Le Graët verlengde juiste het contract van laatstgenoemde met vier jaar. Le Graët kreeg vervolgens de vraag of Zidane ook een optie geweest zou zijn, maar antwoorde daarop zeer denigrerend. “Zinédine Zidane, ik zou hem nog niet eens opnemen.”

De 81-jarige Fransman maakte een helder statement. “Wat zou ik hem moeten zeggen? Hallo meneer, maak je geen illusies. Kijk maar verder, want ik ben net een contract overeengekomen met Didier?” De uitspraken van de bondsvoorzitter zorgden voor een storm van kritiek bij een aantal Franse prominenten.

Ook sterspeler Kylian Mbappé was niet gediend van de uitspraken van Le Graët en liet dat via een reactie op zijn Twitter-account weten. “Zidane is Frankrijk. Zo gaan we niet om met legendes zoals hij.” Le Graët bood nog wel zijn excuses aan, maar dat mocht niet meer baten. De Franse bond besloot dat zijn positie inmiddels niet meer houdbaar was en stelde woensdag Philippe Diallo al aan als interim-voorzitter.

Is het ontslag van Le Graët begrijpelijk?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat is een te makkelijke oplossing
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie