Den Bosch zinspeelt op bekerstunt tegen Ajax: “Gebeurd altijd wat”

Foto: Den Bosch zinspeelt op bekerstunt tegen Ajax: “Gebeurd altijd wat”

FC Den Bosch neemt het woensdagavond voor de TOTO KNVB-beker op tegen Ajax. De Keuken Kampioen Divisionist hoopt op een stunt tegen de Amsterdammers, die met een gehavend elftal zullen aantreden. Voor Den Bosch is de ontmoeting dan ook speciaal, omdat er al menig memorabele ontmoeting heeft plaatsgevonden in stadion De Vliert.

Op 16 oktober 1983 wist Den Bosch Ajax met 3-0 te verslaan, mede door een hattrick van Wim van der Horst. Clubicoon Fred van der Hoorn zegt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat die zege nog altijd telt in Den Bosch. “De impact van die overwinning is nog altijd groot. Stap een willekeurige kroeg binnen in de stad en de mensen beginnen erover.”

Tegenvallend Den Bosch

Destijds beleefde Den Bosch nog hoogtijdagen, maar tegenwoordig staat het er heel anders voor bij de Brabantse club. Den Bosch staat in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie en heeft ook een aantal moeizame jaren achter de rug. “Uiteindelijk valt of staat veel met geld”, is Van der Hoorn van mening.

Dat geld was er ook in de tijd van Van der Hoorn, die ook nog directeur was bij de club, niet aanwezig. “In mijn tijd werkten we met een spelersbudget van 600.000 euro. Daar kom je niet ver mee, kan ik je verzekeren. Ook al bereikten we geregeld de nacompetitie.”

Volgens Van der Hoorn is er altijd reuring bij ‘zijn’ club, maar baalt hij wel van de negatieve berichtgeving over supporters. “Bij FC Den Bosch gebeurt altijd wat. Het bewijst dat de club leeft. Maar helaas heeft FC Den Bosch ook een kleine kern die zich geregeld misdraagt. Het is goed dat de vele goede supporters zich hiertegen uitspreken.”

Wint Den Bosch van Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Den Bosch gaat stunten tegen Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, Ajax gaat gewoon door
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie