De knuffel van Casemiro verraadde de status van Weghorst

Foto: De knuffel van Casemiro verraadde de status van Weghorst

Als een dolgelukkig mens sprintte Wout Weghorst na zijn eerste doelpunt sinds maanden voor Manchester United naar de hoek van Old Trafford. Theatraal als de spits is, zakte hij door zijn knieën. Buiten adem en genietend van het moment in de slotfase van het Europa Leagueduel tegen Real Betis. Ik keek naar de reacties van zijn medespelers en toen ik de knuffel en brede glimlach van Casemiro zag, wist ik het zeker: Woutje heeft zijn positie als teamplayer veroverd in de ploeg van Erik ten Hag.

Manchester United haalt Wout Weghorst? Wat moet Ten Hag nou met Weghorst? En kan ‘WW’ het niveau in de top van Engelse Premier League wel aan? Zomaar drie vragen die voetbalminnend Europa zich in de afgelopen maanden meerdere malen hardop stelde, en soms nóg weleens stelt.

Wout Weghorst werd de pinchhitter op Old Trafford. Die conclusie trokken de zogenoemde deskundigen aan de zijlijn uiteindelijk. Voor de laatste tien minuten een beetje razen over de velden van één van Europa’s sterkste competities. Dáárom was Weghorst dus gehaald door ManU.

Maar niets bleek minder waar: Ten Hag posteerde de boomlange noeste werker al vrij snel in de basisopstelling van zijn elftal. Vaak als diepste aanvaller en dus aanspeelpunt, soms iets meer teruggetrokken op het middenveld – zoals tijdens de clashes met Barcelona in de Europa League enkele weken geleden – om daar vooral met zijn longen als een paard ‘vervelend’ voor de tegenstander te zijn.

Een tactisch trucje van de ‘meester uit het oosten’ op de trainersbank dat werkte. Alleen het scoren, een verslaving waar ook Wout Weghorst als spits mee kampt, wilde niet echt lukken. Alleen enige tijd geleden in de FA Cup had hij één keer doel getroffen. En dat vrat aan hem, de man met het karakter van een vechter uit de tijd van Ben Hur.

Tot de slotfase in het thuisduel tegen Betis Sevilla op een, zoals altijd, volgepakt Old Trafford. Staand op de vijfmeter in het vijandelijke strafschopgebied liet Weghorst de bal in de rebound tegen het net ploffen. Wat volgde was een minuutje van extase, terwijl trainer Erik Ten Hag – rustig genietend van het moment – aan de zijlijn zijn muts drapeerde op zijn kale hoofd.

Iedereen gunde dit doelpunt en bijbehorende ontlading Wout Weghorst, dát was duidelijk te zien. Iets wat de Bornenaar zelf heeft afgedwongen. En dat is knap, heel knap. Medespeler Casemiro, toch geen kleine jongen op het wereldlijk voetbaltoneel, etaleerde dat nog het allerbeste. Met een zichtbaar welgemeende knuffel, een klapje op het hoofd van de spits en een grote en brede glimlach.

Manchester United
Southampton
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 14:56.

Moet United Weghorst definitief overnemen van Burnley?

  • Ja
  • Nee
3595+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:48
45+
Besiktas-flop Alli is kwijt: “Proberen uit te zoeken waar hij is”
23:29
17+
Twente moet het weken stellen zonder steunpilaar
23:06
167+
Giménez reageert stellig op transfergeruchten
22:47
33+
Frisse wind bij Rode Duivels: “Concurreren met de andere toplanden”
22:23
175+
Gemeente Rotterdam begint voorbereidingen huldiging Feyenoord
21:59
71+
Ronaldo is ‘een beter mens geworden’ na vertrek bij United
21:35
66+
“Mijn doel is wel om een keer voor Oranje te spelen”
21:11
173+
‘Eredivisie-topclub zit achter Pepi aan’
20:47
36+
‘Symbool’ Ronaldo wil nog veel wedstrijden voor Portugal spelen
20:24
155+
AZ wijkt uit naar groter stadion door belangstelling Youth League
20:01
238+
‘Advocaat stopt als hoofdtrainer van ADO’
19:38
184+
Blind krijgt lastige gewetensvraag: “De beste bondscoach?”
19:15
29+
Van Aken vermoedelijk lang uit roulatie bij Heerenveen
19:01
0+
Voorbeschouwing: Oranje mag tegen Frankrijk direct aan de bak in de kwalificatie
18:43
624+
“Als hij morgen voor AZ, Feyenoord of Twente tekent…”
18:36
9052+
‘Tom Egbers-verhaal krijgt nieuwe wending’
17:53
0+
‘Mogelijk einde seizoen voor Noppert’
17:30
116+
Depay mist De Jong bij Nederlands elftal
17:17
49+
Dallinga droomt hardop over Nederlands elftal
16:46
323+
‘Opstellingsadvies voor Ronald Koeman’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie