De Jong reageert op Kamphuis-statement: “Of?”

Siem de Jong zet grote vraagtekens bij de goedgekeurde goal van PSV’er Ritsu Doan tegen Willem II (4-2 zege). De middenvelder annex aanvaller van sc Heerenveen begrijpt niets meer van deze regel.

Doan scoorde zondagmiddag al na enkele minuten voor PSV. In de opbouw speelde Carlos Vinícius weliswaar de bal nadat hij uit buitenspelpositie kwam, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis liet de goal staan. De reden: volgens hem was er een nieuwe aanval ontstaan doordat de bal terug naar eigen helft ging.

De Jong zag de uitleg van Kamphuis ook en schrijft op Twitter: “Dus terug spelen uit buitenspel positie is geen buitenspel meer? Of alleen als er nog 4 passes na komen? Of als het terug is naar eigen helft? Of als hij opendraait? En als de grens het had gezien was er wel afgefloten? Of laten we nu maar doorgaan?”

De oud-speler van Ajax en PSV voegt daar de hashtag #ingewikkeld aan toe. De uitleg van Kamphuis zorgde sowieso voor veel commotie bij voetbalminnend Nederland. Voetbalanalist Kenneth Perez pleitte zelfs voor een schorsing als diens bewering niet zou kloppen.

TIP: Eindigt Feyenoord-PSV gelijk? Win 3.60 keer je inzet bij Circus!