De Boer wijst nieuwe Ajax-TD aan: “Je moet duidelijkheid verschaffen”

Foto: De Boer wijst nieuwe Ajax-TD aan: “Je moet duidelijkheid verschaffen”

Ajax kent een moeizaam seizoen tot nu toe. Zowel op sportief als bestuurlijk vlak zijn er de nodige problemen. Zo werd onlangs nog trainer Alfred Schreuder op straat gezet en ontbreek er ook nog altijd een technisch directeur. Volgens Ronald de Boer moeten de verwachtingen bij Ajax getemperd worden en moet er duidelijkheid komen binnen de organisatie.

In gesprek met Voetbal International kijkt De Boer niet gek op in welke situatie Ajax zich nu bevindt. “Van de top van de Champions League naar middelmaat in de Eredivisie. In de jaren negentig heb ik het als speler van Ajax ook meegemaakt. Dat was in het laatste jaar onder Louis van Gaal, waarbij we op een gegeven moment zesde stonden. Natuurlijk hakt dat erin.”

Zwakke Ajax-aankopen

Volgens de oud-voetballer van Ajax is het duidelijk waar op sportief vlak het probleem ligt. “De kern van het probleem is dat er te veel middelmaat in de spelersgroep zit.” Daarbij wijst de huidige voetbalanalist naar een aantal Ajax-aankopen. “Je hebt een groep nieuwe spelers, die het nog niet laat zien. Denk aan Jorge Sánchez en Calvin Bassey, hoewel die laatstgenoemde ook gewoon nog tijd nodig heeft. Ik wil hem dan ook zeker nog niet afschrijven, want spelers als Edson Álvarez en David Neres hadden destijds ook aanpassingstijd nodig. Maar probleem is dat de ploeg er nu wel afhankelijk van is.”

De Boer stelt tegenover Voetbal International dat men bij Ajax gewoon moet accepteren dat het nu minder is. De oud-international is van mening dat het bij meerdere Europese clubs voorkomt en het tijd gaat kosten om weer op te bouwen. Daarbij wijst De Boer onder meer naar Arsenal. “Kijk naar Mikel Arteta. Hij was nog niet zo lang geleden de slechtste manager van Arsenal van deze eeuw, en nu vinden ze hem na Josep Guardiola de beste manager van Engeland.”

Volgens De Boer moet Ajax vooral haast maken met het aanstellen van een technisch directeur en weet hij ook wie die rol moet gaan bekleden. “Ik zou gewoon Klaas-Jan Huntelaar die bevoegdheid geven, maak hem verantwoordelijk. Hij liep al mee met Marc Overmars en heeft daarna ook veel vlieguren gemaakt. Je bent nu bijna een jaar verder na het vertrek van Overmars, maar de verantwoordelijkheid wordt met allemaal lijntjes nog steeds niet helder. Daarin moet je volgens mij duidelijkheid verschaffen.”

Wint Ajax met 1-4 van Cambuur?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax Huntelaar aanstellen als technisch directeur?

  • Ja
  • Nee, liever iemand anders
2220+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie