‘Dat levert krantenkoppen op, wil je dat?’

Foto: ‘Dat levert krantenkoppen op, wil je dat?’

Bij Liverpool is Trent Alexander-Arnold een belangrijke speler, maar bij de nationale ploeg van Engeland speelt hij een bijrol. Tegen Italië (1-0 verliespartij) zat hij negentig minuten lang op de reservebank en voor de wedstrijd tegen Duitsland (3-3) werd hij zelfs op de tribune gezet door bondscoach Gareth Southgate.

Daar wordt trainer Jürgen Klopp van Liverpool naar gevraagd op een persconferentie: “Wil je die discussie echt beginnen? Jullie zijn Engelse journalisten en we kennen de selecties pas richting het WK, daarom maken jullie hier zo’n groot onderwerp van. Als ik mijn eerlijke mening geef, dan levert dat krantenkoppen op. Wil je dat? Dat zou Duitsland misschien helpen, maar Engeland niet. Ik heb er veel over te zeggen, ik vind het niet logisch.”

Bij The Reds behoudt Alexander-Arnold zijn plekje: “Hier gaat alles prima. Ik zie Trent op een andere manier, zoveel is duidelijk. Er wordt soms gezegd dat hij geen goede verdediger is. Dat klopt niet, hij is een goede verdediger. Maar hij verdedigt niet altijd goed, dat klopt. Hij is 23. We zijn ermee bezig. Welke ploeg ik ook onder mijn hoede zou hebben, ik zou Trent altijd opstellen. Hij is een uitzonderlijke speler.”

“Engeland is gezegend met de spelers op de rechtsbackpositie. Het is aan Gareth. Hij heeft zijn besluit genomen. Ik zie het anders. Dat betekent niet dat iemand fout zit en iemand het bij het juiste eind heeft”, geeft Klopp wel toe. “Trent kwam niet in een feeststemming terug bij de club, maar hij is slim en hij accepteert de beslissing van de bondscoach. De trainer neemt het besluit. Hier wordt hij vaak opgesteld. Hij is een speler van wereldklasse.”

TIP: Verdien 9 keer je inleg als Liverpool gelijkspeelt tegen Rangers!

Hoort hij in de basis?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie