‘Danny Makkelie is genaaid’

Foto: ‘Danny Makkelie is genaaid’

De FIFA heeft Szymon Marciniak aangesteld als scheidsrechter voor de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk. Danny Makkelie is naar huis gestuurd en volgens Mark van Rijswijk is hij de dupe van de ophef in de kwartfinale. Marciano Vink sluit een andere reden niet uit.

In de kwartfinale won Argentinië na strafschoppen van het Nederlands elftal. Tijdens en na die wedstrijd ontstond er grote ophef tussen beide teams. Makkelie lijkt nu dus het slachtoffer te zijn geworden van die kwestie. “Ik had wel verwacht dat hij de wedstrijd van Argentinië niet meer zou fluiten. Puur om wat er is gebeurd tijdens en na die kwartfinale”, reageert Van Rijswijk in WK-Praat.

FIFA-statement

De commentator van sportzender ESPN vervolgt: “Je weet dat de FIFA voor die wedstrijd om de derde of vierde plaats een soort statement wil maken, dus het zou mij niet verbazen als het een vrouw was geweest of een scheidsrechter uit Qatar. Dat laatste is dus het geval.” Van Rijswijk noemt dat ‘pijnlijk’. “Want wij hebben allemaal de indruk dat die ene penalty die hij aan Messi gaf wel heel makkelijk was. Maar vanuit de FIFA is daar volgens mij geen enkel probleem in gezien. Als je zo’n kapitale fout zou maken, dan had hij nu al thuis gezeten.”

Van Rijswijk besluit: “Hij was gewoon in beeld voor die finale en ik denk dat hij een goede kans zou maken op die finale op het moment dat het Frankrijk – Kroatië was geweest.” Nu is Makkelie dus na de halve finale naar huis gestuurd, zonder nog een mooi affiche in de slotfase.

Genaaid?

Vink denkt op zijn beurt dat de toegekende penalty aan Argentinië tegen Polen wél van invloed is geweest. Is Makkelie door een landgenoot genaaid? “Ik denk dat Van Boekel zijn WK toch een beetje om zeep geholpen. Als jij iemand naar de kant roept, dan moet je het honderd procent zeker weten”, aldus de oud-voetballer, die van mening is dat hij desnoods een ander affiche had moeten krijgen.

Is Makkelie genaaid?

  • Ja
  • Nee
924+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie