Daley Blind doet boekje open over Ajax-vertrek

Foto: Daley Blind doet boekje open over Ajax-vertrek

Daley Blind is inmiddels geen Ajax-speler meer. Het contract van de multifunctionele voetballer is ontbonden en dus kan hij op zoek naar een nieuwe werkgever; hoogstwaarschijnlijk het Belgische Royal Antwerp FC óf het Spaanse Real Sociedad. Maar waarom heeft hij de Johan Cruijff ArenA achter zich gelaten?

In een ‘open brief’ op Twitter en Instagram neemt Blind afscheid van de Ajax-achterban: “Met pijn in het hart en tranen in mijn ogen moet ik afscheid nemen van jullie en de club. Als zevenjarig jongetje liep ik voor het eerst De Toekomst binnen. Het eerste elftal halen, dat prachtige Ajax-shirt aantrekken, het veld betreden in een volle ArenA, dat was mijn droom en daar heb ik alles voor gegeven. Spelen voor Ajax is het allermooiste wat er is!”

“Amsterdammers zijn vaak direct en veeleisend. Dat mag ook, daar houd ik van en daarom kan ik ook eerlijk zijn tegen jullie”, vervolgt de international van het Nederlands elftal. “Samen hebben wij een bijzondere relatie, maar makkelijk was het niet altijd voor mij. Soms had ik het gevoel tegen een aantal van jullie te spelen en soms het gevoel dat ik net even iets sneller bekritiseerd werd dan menig andere speler. Ik weet niet of mijn gevoel juist is. Misschien niet. Sommigen zullen me begrijpen, anderen niet. Maar nee, dit is zeker niet de reden van mijn afscheid. Ik ben jullie ook dankbaar.”

Omstandigheden

“Ik heb altijd alles gegeven voor jullie en voor onze club. Er is dan ook geen club waar ik ooit liever voor had willen spelen dan voor Ajax. Terugkeren in 2018 was dan ook de enige optie voor mij toen die mogelijkheid zich voordeed. Wat wij in die vier jaar hebben neergezet is ongelofelijk. We brachten samen Ajax weer naar de top. Een team, een club waar iedereen weer bang voor werd. Dit is niet hoe ik mijn einde bij Ajax had voorgesteld, maar door ‘omstandigheden’ is het zo gelopen. Ik hoop dat er nog een juist moment komt om afscheid van jullie te nemen. Zorg dat Ajax Ajax blijft. Jullie zijn Ajax. En vergeet dus nooit: wij zijn Ajax, wij zijn de beste”, sluit Blind de brief af.

Ajax
Union Berlin
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 31 januari 2023 16:58.

Is er iets voorgevallen tussen Blind en Schreuder?

  • Ja
  • Nee
1733+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie