‘Crisisberaad na clash in Belgische selectie’

Foto: ‘Crisisberaad na clash in Belgische selectie’

Er heerst een uiterst negatieve sfeer bij de nationale ploeg van België. Na de 0-2 nederlaag tegen Marokko heeft er zelfs een ‘crisisberaad’ plaatsgevonden, zo weet de Franse sportkrant L’Équipe.

België maakt een moeilijke periode door. De Rode Duivels eindigden in de Nations League achter rivaal Nederland, verloren de laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan het WK en na een benauwde zege op Canada ging het zondag behoorlijk mis tegen Marokko. De signalen zijn duidelijk: binnen de spelersgroep zit het momenteel niet lekker. Bondscoach Roberto Martínez liet al weten dat de spelvreugde ontbreekt bij de Belgen.

Toenemende spanningen

Inmiddels hebben invloedrijke personen van de Belgische voetbalbond een gesprek gevoerd met Martínez. Aanleiding zijn de WK-prestaties tot dusverre in combinatie met de toenemende spanningen in de spelersgroep. Zo zouden Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois al jaren niet door één deur kunnen, waar ook de koppeltjes Michy Batshuayi/Romelu Lukaku en Eden Hazard/Leandro Trossard moeilijk samen gaan.

Jan Vertonghen zei na de nederlaag tegen Marokko: “Waar het fout liep? Waarschijnlijk vallen we ook slecht aan omdat we te oud zijn. Dat zal het nu weer zijn zeker?” Het is mogelijk een sneer naar sterspeler De Bruyne, die eerder in de Engelse pers uitsprak dat de Belgische selectie te oud is om nog wereldkampioen te worden.

België staat momenteel derde in de WK-groep. Een goed resultaat tegen Kroatië is een vereiste om in de race te blijven voor de volgende ronde.

Wint België van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Komt dit nog goed?

  • Ja
  • Nee
313+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie